28 / 04 / 2024

Çiftçiye dünya bankasından 341 milyon dolarlık destek! 80 bini aşkın çiftçiye müjde!

Çiftçiye dünya bankasından 341 milyon dolarlık destek! 80 bini aşkın çiftçiye müjde!

Dünya Bankası, sürdürülebilir tarım sektörüne destek olmak için Türkiye'ye sunulması öngörülen 341,27 milyon dolar krediye onay verdi.



TUCSAP, yaklaşık 14 milyon hektar büyüklüğündeki bir alanı çevreleyen arazi ve toprak bilgilerinin daha düzgün şekilde toplanmasına ve daha iyi kullanılmasına, hayvan hastalıklarını izleme ve teşhis etme imkanlarının geliştirilmesine ve kaynak verimliliğinin iyileştirilmesi ile zararlı karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla kullanılan teknolojilerin uygulamaya alınmasına destekte bulunacak. 

Çiftçiye dünya bankasından 341 milyon dolarlık destek! 80 bini aşkın çiftçiye müjde!

NTV'de yer alan habere göre; projeden 80 bini aşkın çiftçinin, hizmet sağlayıcının ve veterinerin doğrudan faydalanmasına imkan sunulacak. TUCSAP, tarım sektöründeki uzun vadeli sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak, gençler için iş imkanları sunacak, dışa göç engelleyecek ve kırsal alanlarda refah düzeyinin yükselmesini sağlayacak. 

Proje ile kadınların eğitimlere ve tarımsal danışmanlık destek hizmetlerine katımalarına teşvikte bulunularak, finansman fırsatlarına erişiminin iyileşmesive toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili analizlerin ve politika oluşturmanın kolaylaştırılması amacıyla veriler üretilerek toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasına destek verecek.

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatı yüzde 344, mazot ise yüzde 249 zamlandı! İşte kalem kalem o fiyat artışları...

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

Benzine indirim müjdesi! Benzin fiyatları ne kadar? İşte 2 Nisan Benzin ve Mozot fiyat listesi...

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön