28 / 04 / 2024

dünya bankası tarım kredisi

dünya bankası tarım kredisi

Dünya Bankası, sürdürülebilir tarım sektörüne destek olmak için Türkiye'ye sunulması öngörülen 341,27 milyon dolar krediye onay verdi.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Alobaıdı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alobaıdı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bassam M S M Alobaıdı tarafından kuruldu.

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Dünya Bankası, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması halinde petrolün varil fiyatının 150 doları aşabileceği konusunda uyardı.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de de dünyada fark etmez... Tüm çiftçiler ellerini çabuk tutsun... Bunu eken para para demiyor işte kazancı

Dünya genelinde tarım ürünlerine yeniden rağbet olmasıyla birlikte hangi tarım ürünlerinin ne kadar kazandırdığı da merak edilmeye başlandı. Türkiye'de de çiftçilere çok kazandıran bir tarım ürünü var.

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

dünya bankası tarım kredisi Haberi

dünya bankası tarım kredisi

Dünya Bankası, sürdürülebilir tarım sektörüne destek olmak için Türkiye'ye sunulması öngörülen 341,27 milyon dolar krediye onay verdi. Projeden 80 bini aşkın çiftçi, veteriner ve hizmet sağlayıcı doğrudan faydalanacak.

Dünya Bankası tarafından konuyla ilgili gerçekleştirilen açıklamada, 341,27 milyon dolar tutarında kredinin, Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) çerçevesinde kullanılacağı belirtildi. 

Peki bu kredi kimleri kapsıyor? Kredi desteği hangi durumlarda kullanılacak? İşte ayrıntılar...

TUCSAP, yaklaşık 14 milyon hektar büyüklüğündeki bir alanı çevreleyen arazi ve toprak bilgilerinin daha düzgün şekilde toplanmasına ve daha iyi kullanılmasına, hayvan hastalıklarını izleme ve teşhis etme imkanlarının geliştirilmesine ve kaynak verimliliğinin iyileştirilmesi ile zararlı karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla kullanılan teknolojilerin uygulamaya alınmasına destekte bulunacak. 

NTV'de yer alan habere göre; projeden 80 bini aşkın çiftçinin, hizmet sağlayıcının...