04 / 05 / 2024

Çiftçiye müjde! Faizsiz kredi limiti yüzde 66 arttı! İşte başvuru şartları...

Çiftçiye müjde! Faizsiz kredi limiti yüzde 66 arttı! İşte başvuru şartları...

Tarım sektöründe girdi maliyetlerinde yaşanan artış, çiftçileri zor duruma düşürmüştü. Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren müjdeyi Ziraat Bankası verdi ve besiciye 200 bin TL faizsiz kredi sunulacağı açıklandı...



Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi başvuruları nasıl yapılır? 

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi için başvurular il ya da ilçelerde yer alan Tarım Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. 

Çiftçiye müjde! Faizsiz kredi limiti yüzde 66 arttı! İşte başvuru şartları...

PROJENİN KAPSAMI

Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gerçekleştiren ya da daha önce yapmış olan kişilerden, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 taneye tamamlanması, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi ) hayvan sayısının 100 baş altına gerilememesi, banka tarafından üretici başına 250 bin lira kredi kullandırılmasını kapsıyor. 

Proje çerçevesinde, koyun ırkları, Kıvırcık, Karacabey Merinosu, Anadolu Merinosu, Orta Anadolu Merinosu ırkları yer alıyor. 

Çiftçiye müjde! Faizsiz kredi limiti yüzde 66 arttı! İşte başvuru şartları...

250 BİN LİRA KREDİYİ KİMLER ALABİLECEK? 

Tarımdan Haber'de yer alan habere göre; 84 ay vadeli sağlanacak 20 bin Türk Lirası faizsiz kredi için aranan başvuru koşulları şu şekilde açıklandı: 

- Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması,

- Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması,

- İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvuruları kabul edilmez.

- Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.

- İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.

- Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.

- Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari % 50'sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır. Üreticinin projeye başvurabilmesi için aşağıda yer alan 3 maddeden 1 tanesini sağlaması yeterlidir. a-)Üreticinin meradan yararlanması; b-)Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50 sini yetiştirmesi; c-)Üretici meradan yararlanıyor ve yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50'sini yetiştiriyor olması;

- Proje kapsamında alınacak hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Proje kapsamında hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.

- Birinci derecede akraba arasındaki alım / satımlar Proje kapsamına alınmayacaktır.

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarına indirim geldi mi? Hangi gübre kaç TL? İşte gübre fiyatları 21 Nisan fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifi'nde indirim rüzgarı! Sebze-meyve ve temel gıda ürünlerinde kampanya! İşte 21 Nisan fiyat listesi

Benzin, motorin ve LPG bugün kaç lira? Zam geldi mi? Opet, Shell, Petrol Ofisi, Total ve BP 21 Nisan 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön