29 / 04 / 2024

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Analistler yaptıkları açıklamalarda ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.



Çin emlak sektörünün hükümetten daha fazla destek beklediği kaydedildi. Konu ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapan analistler, ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek için daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

EN ÖNEMLİ KONU: GELİŞTİRİCİLER İLE İLGİLİ KREDİ RİSKİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Macquarie'nin baş ekonomisti Larry Hu, Cuma günkü notunda, mevcut konut fiyatlarının Ekim ayında 2014 yılından bu yana en sert düşüşünü yaşadığını, ödenmemiş emlak kredilerinin ise tarihte ilk defa düştüğünü dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre bu, hem talep hem de arz tarafında artan sürüklenmeye işaret ediyor. Şu ana kadar politika talebi artırmaya odaklandı. Fakat Macquarie raporuna göre hükümet "En önemli konuyu ele almadı: geliştiricilerle ilgili kredi riski"

Söz konusu raporda, "Son çare olarak borç veren olmadığı zaman, düşen satışlar ve artan temerrüt riskleri birbirini güçlendirirken, kendi kendini gerçekleştiren bir güven krizi kolaylıkla yaşanabilir. Aslında bazı büyük geliştiriciler son dönemlerde kredi risklerinin hızla arttığını gördüler” ifadeleri yer aldı.

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

ÜLKEDE KONUT FİYATLARINDA DURGUNLUK HAKİM


Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Çin'de son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel olarak konut fiyatlarındaki durgunluk hakim.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından tek tek açıklanan konut fiyat endeksine göre, 2023 yılının Ekim ayında ülkedeki büyük ve orta ölçekli 70 kentin 56'sında yeni konut fiyatları, 67'sinde de 2. el konut fiyatları önceki aya kıyasla azaldı.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre "1. kuşak kentler" şeklinde tanımlanan, ülkenin en fazla nüfusuna sahip 4 kenti Pekin, Şanghay, Şıncın ve Guangcou'da yeni konut fiyatları sabit kalırken, ikinci el konut fiyatları cüzi bir düşüş gösterdi.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

 


Geri Dön