30 / 04 / 2024

Çin'in dijital ekonomideki büyümesi devasa oldu

Çin'in dijital ekonomideki büyümesi devasa oldu

Çin'de dijital ekonomi 10 yılda yaklaşık 1 trilyon dolar büyüdü. Yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı ekonomi, 2012'de 11 trilyon yuan (yaklaşık 1,65 trilyon dolar) iken, 2021 sonunda 45 trilyon yuan (yaklaşık 2,65 trilyon dolar) büyüklüğe ulaştı.



İNTERNET ŞİRKETLERİNE SIKI DENETİM

Çin, internet şirketlerine yönelik denetimleri ve düzenleyici müdahaleleri, geçen yıldan itibaren arttırdı.

İnternet sektörünün son 20 yıldaki dizginsiz büyümesini "sermayenin düzensiz genişlemesi" olarak gören Çin yönetimi, online sektördeki denetim ve düzenlemeleri ilave tedbirler ve kurallarla yeni bir düzeye taşıdı.

E-ticaret, alışveriş, mobil ulaşım ve sosyal medya hizmetleri sağlayan ve faaliyet alanlarında büyük güce ulaşan internet şirketleri, çok sayıda soruşturma ve ceza ile karşılaştı.

İlk başta tekelcilik karşıtı düzenlemeleri ihlal gerekçesiyle başlatılan soruşturmalar, sonraki aylarda siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konularına odaklandı.

Yurt dışında halka arz edilen internet şirketleri hakkında soruşturmalar başlatılırken, yurt içindeki faaliyetlerine yeni kural ve kısıtlamalar getirildi.

Ülkede 2022'de ülke içinde Kovid-19 salgını nedeniyle yeniden uygulanmaya başlayan kapanma tedbirleri, Ukrayna krizi ve küresel koşulların etkisiyle ekonomide kötüye gidiş belirtilerinin ortaya çıkmasının ardından internet sektörü üzerindeki baskının hafifletilmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön