28 / 04 / 2024

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden'da büyük kriz! 

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden'da büyük kriz! 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden yaptığı açıklamada tüm offshore ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğini söyledi.



Çinli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden, yurt dışı tahvil ödeme yükümlülüklerinin hepsini yerine getiremeyebileceğini söyledi.

Çin’in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olan Country Garden yurt dışı tahvil ödeme yükümlülüklerinin tamamını yerine getiremeyebileceğini duyurdu.

Temerrüde düşen Çinli gayrimenkul geliştirme şirketleri arasına yer alacak Country Garden, Çin’in en büyük borç yapılandırmalarından birine hazırlık yapıyor.

Ülkedeki konut satışlarının yüzde 40’ını gerçekleştiren şirketler, 2021 yılında gayrimenkul sektörünü ağır etkileyen likidite krizinden sonra temerrüde düştü ve birçok konutun inşası yarım kaldı.

Çin in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden da büyük kriz! 

COUNTRY GARDEN 66,8 MİLYON DOLAR ÖDEMESİ GEREKİYOR

Country Garden şimdiye kadar temerrüde düşmedi fakat geçtiğimiz aydan bu zamana kadar dolar cinsindeki bazı tahvillerinin kupon ödemelerini kaçırdı ve gelecek haftadan itibaren borcunu ödemesi için 30 günlük ek süre tamamlanacak.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Country Garden’ın dün 2024 ve 2026 dolar cinsi tahvilleri için 66,8 milyon dolar kupon ödemesi gerekiyordu fakat şirket bu kuponları ödeyip ödemediğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Şirket bugün yaptığı açıklamasında, belirli borçlar için 470 milyon Hong Kong doları (60,04 milyon ABD doları) miktarında bir anapara ödemesini yapamadığını ifade etti.

Country Garden gelecek hafta, 30 günlük ek sürenin sonunda 17 Ekim tarihine kadar 15 milyon dolarlık Eylül tahvil kuponunu ödeyemezse, şirketin tüm yurt dışı tahvili temerrüde düşmüş sayılabilir.

Country Garden, “Vadesi geldiğinde ya da borcunu ödemesi için ek süreler içinde yurt dışı tahvil ödeme yükümlülüklerinin tamamını yerine getiremeyeceğini” ve ödemenin gerçekleştirilmemesinin alacaklıların borçların ödenmesinin hızlandırılmasını talep etmelerine ya da icra takibi başlatmalarına yol açabileceğini açıkladı.

Country Garden’ın 10,96 milyar dolarlık yurt dışı tahvili ve 42,7 milyar yuan (5,86 milyar dolar) değerinde yurt dışından sağlanmış kredisi bulunuyor.

Bilindiği üzere Çin'de pek çok insan ipotekli borçlanma yoluyla ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden ön satışla, henüz inşa edilmemiş konutlar satın aldı. Bu şirketlerin yaşadığı borç krizi dünya ekonomisi açısından da kaygı yaratıyor.

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Ev almak isteyenlere Belediye'den müjde: 6 adet 2+1 konut uygun fiyatla satılıyor! 

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı


Geri Dön