02 / 05 / 2024

CNR'daki İstanbul Jewelry Show'da tuvalet ve klima krizi!

CNR'daki İstanbul Jewelry Show'da tuvalet ve klima krizi!

Türkiye ve bölgenin en büyük mücevher fuarlarından biri olan İstanbul Jewelry Show önceki gün Yeşilköy CNR Fuar alanında başladı. Fuar için dünyanın dört bir yanından 400 müşteri Türkiye’ye geldi.



100 metrekare alan için 40 bin dolar ödenen İstanbul Jewelry Show'da tuvalet krizinden sonra şimdi de klima krizi patladı. Milyonluk müşteriler yarım saat arayla fuar alanından çıkıp geri geldi. Klimaların fuarda yarattığı bunaltıcı hava işadamlarını etkiledi.


2009 yılında kırık dökük ve hijyenik koşullardan uzak tuvaletler yüzünden katılımcılar şikayetlerini dile getirmiş. ‘Milyonluk adamlardan siparişler alıyoruz fakat tuvalete gittiklerinde rezil oluyoruz’ demişlerdi.


CNR daki İstanbul Jewelry Show da tuvalet ve klima krizi!


Aradan 5 yıl geçtikten sonra ise kriz klima konusunda yaşandı. Klimaların salonu yeteri kadar ferahlatmaması yüzünden müşteriler fuar alanından ara ara çıkmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili olarak konuşan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, “Bu fuarın kapasitesi artık bize yetmiyor. Bu yıl Endonezya, Suudi Arabistan hatta Pakistan’dan bile müşteri getirdik. 700 kişilik alım heyeti oluşturduk. Bu insanların otel masraflarını da biz karşılıyoruz” dedi. Yurtdışından gelecek müşterileri ikna etmenin kolay olmadığını belirten Güner, “4 ay boyunca çalışmalar yaptık. Bu müşterileri Türkiye’ye getirdiğimizde klimalar yüzünden rezil olduk. Türkiye’nin 500 milyar liralık ihracat hedefi var. Bırakın 500 milyarı 50 milyar bile yapamayız böyle bir durumda” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan fuar yetkilileri ise  klimaların son gücünde çalıştırıldığını söyledi.


Hürriyet


Geri Dön