27 / 04 / 2024

Cömertoğlu Grubu, Phuket'te otel yapacak

Cömertoğlu Grubu, Phuket'te otel yapacak

Antalya'da 4 oteli bulunan Cömertoğlu Grubu, balayı adası Phuket'te 5 yıldızlı otel yapacak



Delphin adıyla açılacak otel, bölgeye 'herşey dahil'i de öğretecek

Türk turizmciler, dünyanın balayı merkezi Phuket'e de di inclusive'i (herşey dahil) ğretecek. Antalya'da 4 telinde toplam 5 bin yatak apasitesiyle faaliyet gösteren e sektörde büyüme planları apan Cömertoğlu Grubu, huket Adası'na herşey dahil steminde faaliyet gösterecek 5 ldızlı otel konseptiyle yatırıma îzırlaruyor. Mısır'da da 5 ldızlı bir otel yatırımı için start :ren, istanbul'un Avrupa ıkası'nda da bir şehir oteli hibi olmak için görüşmelerini zlandıran grup, 2015 yılma dar 100 milyon dolarlık nnmla 2 yeni otel daha inliyor ve yatak kapasitesini 7 le çıkarmayı hedefliyor.

12'de Mısır'da tesis
Phuket Adası'nda yine bir rk girişimcinin sahip olduğu Kempinski tarafından işletilen lin arazisinin yanında 80 lümlük bir arazi üzerine Iphin Otel markasını taşımayı nladıklarını söyleyen nertoğlu Yönetim Kurulu kanı Ufuk Cömertoğlu, uket özellikle Avrupa, ABD aponya'dan çok sayıda turist iyor. Biz de yatırım için )ilite çalışmaları yapıyoruz, muzdaki arazinin üzerinde ine bir Türk girişimcinin bi olduğu ama yabancı irlerin işlettiği bir otel var.

Komşu arazide 5 yıldızlı  bir otel planımız var. Orada Antalya'da çok başarıyla uyguladığımız ali inclusive sistemiyle faaliyet göstereceğiz. Bizi özellikle istiyorlar çünkü pazar bu konsepti öğrenmek istiyor" dedi. Mısır Hurghada'da da 1.500 yataklı otel ve tatil köyü için çalışmalarım başlattıklarını ve 2012'de hizmete açacaklarını açıklayan Cömertoğlu, burayı sunduğu yüksek 'kârlılık' nedeniyle seçtiklerine dikkat çekti.

İstanbul'da yer arıyor
Mısır'daki bir turizm yaünmının kârlılıklarım yüzde 70'e varan oranda artırdığını aktaran Cömertoğlu, "Türkiye'de bir elemanın maliyeti 1.000 euroyu bulurken Mısır'da 100 dolar seviyesinde. Benzini biz 3.8 TL'ye alırken onlar 25 kuruş' ödüyor. Bu yüzden Mısır'daki yatırım kârlılık açısmdan çok cazip. Mısır'a yaklaşık 400 bin yolcu taşıyan Tez Tour'la birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu. İstanbul'da ise 200 odalı 5 yıldızlı bir otel planlarının olduğunu ve şu anda Avrupa Yakası'nda özellikle Talimhane ve Ortaköy'de görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Cömertoğlu, fırsat çıkarsa Belek'te de bir oteli grup bünyesine katmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kampingleri 80 milyon dolar ciroya
1982 yılında Alanya'da kurduğu kamping ile sektöre adım atan Ufuk Cö-mertoğlu'nun ilk oteli ise Botanik Otel olmuş. Şu anda Delphin markasıyla Antalya'da 4 otelleri olduğunu söyleyen Ufuk Cömertoğlu, 2009'da otellerinde 1.1 milyon kişiyi ağırladıklarını bu yıl 80 milyon dolar ciro hedeflediklerini kaydetti.

LARA'DAKt otellerin kış sezonunda açık tutulduğunda aylık 100 bin euro zarar ettiğini, kapatıldığında ise bu zararın 200 bin euroya çıktığım söyleyen Ufuk Cömertoğlu, kış döneminde grup olarak özellikle yaşlı Avrupalılar sayesinde otellerinin yüzde 75 dolulukla çalışüğmı açıkladı. 3 aylık kış

"2010 sezonunda İngiltere pazarı çıldırdı" diyen Ufuk Cömertoğlu, Rusya pazarında da bu yıl 2009'dan daha iyi rakamların elde edileceğini gözlediğini söyledi. Ruslar'ın genellikle Türkler gibi rezervasyon yaptırdığını ama bu yıl şimdiden her gün 5-6 rezervasyon sezonunda yaşlı Avrupalıların 6-8 haftalık uzun süreli konaklamaları olduğunu belirten Cömertoğlu, "Bizim müşterilerin yüzde Affı da tekrar gelenlerden oluşuyor. Bu yüzden kışın fiyatlarımızın uygun olduğu Botanik Otel'e rezervasyon alıyoruz ama bu oteli kışın açmayıp üst kategorideki Delphin Falace'ta konaklıyoruz" dedi.
Hale Tüzün / Vatan


Geri Dön