27 / 04 / 2024

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, konut kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek? İşyeri kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek?



Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınan çöp vergisini konut ve işyeri kullanıcıları ödüyor. 2017 yılına ait çöp vergisi 1 Mart itibariyle başladı. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


Çevre temizlik vergisi,  işyerleri için ilçe belediyesine yapılıyor. İsteyenler vergiyi belediyenin tahsilat veznesine giderek ödüyor. İsteyenler e-belediye sisteminin olması halinde vergi borcunu online bir şekilde yapabiliyor. Ödeme yapılırken anlaşmalı bankaların kartları kullanılıyor. Konutların vergisi ise su faturalarına yansılıyor.


Peki, çöp vergisi ne kadar? Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?


Çöp vergisi konut ve işyerleri için ayrı ayrı hesaplanarak tahsil ediliyor. Konutlara ait 2017 çöp temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak tahsil ediliyor.


Vergi, büyükşehirde ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde farklı bedellerde ödeniyor. Ayrıca indirimli çöp vergisi uygulaması da bulunuyor. Çevre temizlik vergisi 2017 tutarları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?


İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön