03 / 05 / 2024

Çorlu'da 6.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Çorlu'da 6.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Çorlu 4. İcra Dairesi, Ergene İlçesi, Ulaş Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 152 bin 779 TL olarak belirlendi.



Çorlu 4. İcra Dairesi, Ergene İlçesi, Ulaş Mahallesi'nde bulunan arsayı 6 milyon 152 bin 779 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 7 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. ÇORLU 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Nakit teminat(fiziki para) kabul edilmeyecek olup;satış şartlarına ve COVID-19 dan kaynaklı ek ilave tedbirlerine mutlaka bakınız.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ulaş Mahallesi, 286 ada, 9 parsel adresindeki 7550,14 metrekare yüzölçümüne sahip arsa vasıflı taşınmazdır. Taşınmazın tam hisse ile borçlu adına kayıtlı olduğu görülmüştür. Taşınmaz, dikdörtgen şeklinde geometrik bir yapıya sahip olup İstanbul-Edirne karayoluna 3.parsel, yeni kurulan Ergene-2 Islah Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde ulaşım, elektrik, su ve temizlik hizmelterinden faydalanan çevresinde yoğun sanayi yapıları bulunan rağbet gören ve albenisi bulunan bir konumda bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde sanayi yapıları mevcut olup Çorlu-Lüleburgaz çevre yoluna yaklaşık 475 m uzaklıktadır. Taşınmazın tapu kayıtlarında her ne kadar arsa vasıflında olsa da taşınmaz üzerinde yapı ruhsatı 10.12.2003 tarihinde yapu kullanma izin belgesi ise 13/11/2017 tarihinde alınmış zemin katı 2929 m2 asma katı 256 m2 toplam inşaat alanı 3185 m2 olan taşıyıcı sistemi prefabrik kolon ve kiriş, çatı konstrüksiyonu da prefabrik beton olan sanayi yapısı bulunmaktadır. Yapının asma katlı bölüm hariç zemin kaplaması beton olup, asma katın bulunduğu bölümün zemin katın kaplaması seramik, duvarları plastik boyalı, tavanları taşyünü asma tavandır. İç kapılar ahşap pres kapıdır. Asma katın zemin kaplaması seramik, duvar kaplaması kara sıva olup tavan kaplaması ve iç kapıları bulunmamaktadır. Asma katın dış cephe doğramaları pvc dir. Yapının çevresi saha betonu kaplı olup çevresinde duvar örülüdür. Yapının üretim bölümünde kolon ve duvarlar boyalıdır. Yapının dış cephesi boyalı olup yapının arka köşe bölümünde yapı ruhsatına tabi olmayan tek katlı bir depo bulunmaktadır. Deponun duvarları çeşitli malzemelerden imal olup çatısı oluklu levaj ile kaplıdır. Depo 312,22 metrekare yüzölçüme sahiptir.

Yüzölçümü : 7.550,14 metrekare

İmar Durumu : Hmax=serbest, E=0,70 sanayi alanında bulunmaktadır.

Kıymeti : 6.152.779,50 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3.kişilere devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır. Öte yandan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 80.maddesi uyarınca Organize Sanayi Bölgeleri ile Sanayi ve Küçük Sanat Sitelerinde yapılan Yapı ve Tesisler Bina İnşaat Harcı ve Yapı Kullanma İzni Harcından müstesnadır.

1. Satış Günü : 07/09/2020 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 02/10/2020 günü 10:00 - 10:05 arası

Satış Yeri : ÇORLU ADLİYESİ 4.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU

OSB HAKKINDA : OSB'nde faaliyet gösterecek firmalarla ilgili olarak OSB uygulama yönetmeliğinin 101.maddesinde belirilen sanayi kollarına bakılması gerekmektedir. Zira burada belirtilen faaliyet kollarına bakılarak ve mevzuatın izin verdiği çerçevede faaliyet yapılması şarttır. Bu itibarla ihale alıcılarının ihaleye girdikleri anda hem Organize Sanayi Bölgesinin teknik, fiziki, teknolojik vesair tüm şartlarını bildiği hem de faaliyet sahaları ve diğer OSB ile ilgili mevzuatsal tüm konuları bildikleri kabul edilmiş sayılır. İlaveten OSB'ye ödenecek ücretler ile ve tescil aşamasında her türlü kurum ve kuruluştan ve OSB'den çıkacak olan masraflar da alıcıya aittir. Bu hususta çıkacak ve çıkabilecek tüm masrafların araştırma yükümlülüğü alıcıya ait olup ihaleye girenlerin tüm bunları bildiği kabul edilir. Bu hususta dosya alacaklısı veyahut Müdürlüğümüz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Satış şartları :

ÖNCELİKLE DÜNYA GENELİNDE YAŞANAN PANDEMİNİN ÜLKEMİZDE DE YOĞUN OLMASI SEBEBİYLE COVID-19' A KARŞI ALINAN ÖNLEMLERİN RUHUNA UYACAK ŞEKİLDE AŞAĞIDAKİ GİBİ KARAR ALINMIŞTIR NAKİT TEMİNAT KABUL EDİLMEYECEKTİR. Bunun yerine bu dosyaya özel, kesin ve süresiz ve şartsız bir MİLLİ BİR BANKADAN ALINAN TEMİNAT MEKTUBU, ya da MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN VAKIFBANKTA BULUNAN EMANET KASA HESABINA (TR38000 1500 15800 730 720 38 40 IBAN NUMARALI),DOSYA NUMARASI VE GİRİLECEK İHALE BELİRTİLMEK ŞARTIYLA EFT/HAVALE, VEYAHUT POS CİHAZINDAN DAİREMİZDE ÇEKİLECEK TEMİNAT (SADECE VAKIFBANK BANKOMART KART) kabul edilecektir.

AYRICA; Mezat yerinin küçük olmasından ve çok yoğun insan sirkülasyonunun olduğu hal ve şartlarda mezat salonunda 1 koltuk boş bırakılarak oturum şekli düzenlenecektir. MEZAT SALONUNDA TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAK EN UFAK BİR TEŞEBBÜSE İZİN VERİLMEYECEK VE BİR KERE UYARULMAK SURETİYLE TEKRARLANDIĞINDA DAİRE DIŞINA ZOR KULLANMA SURETİYLE ÇIKARTILACAKTIR.

İLAVETEN; MASKESİNİ DOĞRU ŞEKİLDE TAKMAYANLAR 1 DEFA UYARILDIKTAN SONRA DAİRE DIŞINA ÇIKARTILACAKTIR. DAİRE İÇİNDE İHALE ESNASINDA VE SONRASINDA MASKE KESİNLİKLE ÇIKARTILMAYACAK, BURUN KISMI VE AĞIZ KISMI KAPATILACAKTIR. SİZLER İÇİN TEDARİK ETTİĞİMİZ EL DEZENFEKTALARI KULLANILMADAN KESİNLİKLE MEZAT SALONUNA DA GİRİLMEYECEKTİR.

TÜM BU UYARILARIN BİR TANESİNİ DAHİ YERİNE GETİRMEYEN, YA DA TÜMÜNÜ YERİNE GETİRMEMEKTE ISRARCI OLANLAR HAKKINDA TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAK VE UMUMİ HIFZISSIHHA KANUNUNA MUHALEFETTEN VE TCK 195'e MUHALEFETTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK VE İDARİ PARA CEZASININ KESİLMESİ İÇİN DE İŞLEMİN TAKİPÇİSİ OLUNACAKTIR.

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si milli bir banka teminat mektubu ya da yukarıda yazılı şartları yerine getirmeleri ile vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/840 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.06/07/2020


Geri Dön