28 / 04 / 2024

Çubuk Terminali Ayasofya Caddesi'ne taşındı!

Çubuk Terminali Ayasofya Caddesi'ne taşındı!

Çubuk - Ankara arasında çalışan otobüslerin hareket noktası olarak kullanılan Atatürk Mahallesi Cengiz Topel Caddesi 'nde yer alan otobüs terminali, Barbaros Mahallesi Ayasofya Caddesi 'ne taşındı.




Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye tarafından hazırlanan terminal alanın otobüsler tarafından bugünden itibaren kullanılmaya başlanılacağını söyleyerek, yeni terminal alanından hareket eden otobüslerin yine daha önceki güzergahları takip ederek ulaşımı sağlayacaklarını belirtti.


 Özden, "Mevcut terminal alanı, pazar yerine bitişik olması ve merkezde kalması nedeniyle burada çok yoğun bir şekilde trafik yoğunluğu yaşanmaktaydı. Bu nedenlerden dolayı otobüs terminalini Barbaros Mahallesindeki Ayasofya Caddesinde bulunan bölgeye taşıdık. EGO ile gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından bugünden itibaren EGO ve özel halk otobüsler yeni terminal alanından hareket edecekler" dedi.


Yeni terminal alanın otobüs ring hattına en uygun bölge olduğunu ifade eden Özden, "Belediyemiz Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri tarafından dinlenme ve ihtiyaç birimleri ile park alanlarının yapıldığı yaklaşık 5 bin metrekare terminal alanı, merkezden 1250 metre uzaklıkta bulunuyor. Bu alan, başta Atatürk ve Barbaros Mahallelerimiz olmak üzere Gökçedere ve Ağılcık Mahallelerimizin de ulaşımını rahatlatacak. Ayrıca ilçemize çalışan EGO otobüslerine 2 ilave yapıldı. Önümüzdeki günlerde de  TOKİ  konutları, Yukarı Çavundur ve Tahtayazı ile Akkuzulu Mahallelerimizin bulunduğu iki ayrı hatta EGO otobüsleri çalışacak. Akyurt'tan hareket eden EGO otobüsleri de Taşpınar Mahallemize kadar gelerek ulaşımı bu noktadaki ulaşımı sağlayacaklar" diye konuştu.


 Eski otobüs terminal alanında otobüslerin otopark olarak kullandığı alan ile belediye tarafından kademe olarak kullanılan alanın bir kısmının açılarak yola dönüştürüldüğünü hatırlatan Özden, çalışma ile Mevlana, Cengiz Topel ve Alparslan Türkeş Caddelerinin bağlantılarının sağlandığını ve bu noktada ulaşımın daha da kolaylaştırıldığını sözlerine ekledi. 


Ankara İlke Gazetesi


Geri Dön