30 / 04 / 2024

Çukurova Belediyesi kaldırım işgali yapan işyerine suç duyurusunda bulundu!

Çukurova Belediyesi kaldırım işgali yapan işyerine suç duyurusunda bulundu!

Çukurova Belediyesi, kaldırımın altını işyerine dahil eden tapu sahibine 12 bin lira ceza kesti, sonra da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.



Çukurova Belediyesi Türkiye'de ender olarak görülen kaldırım altı işgaline son verdi. Yaklaşık 48 metrekarelik alanın kapatılması için işyeri sahibine 2 kez süre veren Çukurova Belediyesi, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirledi. Bunun üzerine tapu sahibi Emine Tuğba Canpolat'a 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi uyarınca 12 bin TL para cezası kesilirken, hakkında da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 


Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Dilan Türkü Evi'nin kaldırım işgaline neden olduğu iddiaları SABAH Güney'in 18 Eylül 2015 tarihli sayısında 'Böyle İşgal Görülmedi' manşet haberiyle kamuoyuna duyuruldu. İddiaya göre, CHP'li müteahhit Abdurrahman Özdemir, Adnan Kahveci Apartmanı'nın önündeki işyerinin bodrum katını inşa ederken kendine ait sınırları aşarak çok ender rastlanacak bir işgale imza attı ve kaldırımın altını da işyerine dahil etti. 


BELEDİYE DOĞRULADI 

SABAH Güney'in kimsenin aklına gelmeyecek bir yöntemle gerçekleştirilen işgali fotoğraflarla ortaya koyunca, CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilgili birimlere talimat vererek iddiaların araştırılmasını istedi. İmar ve Şehircilik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde haberin her satırının doğru olduğu belirlendi. İşgalin sonlandırılması için tapu sahibi müteahhit Abdurrahman Özdemir'in kızı Emine Tuğba Canpolat'a 30 gün süre tanındı. 


SUÇ DUYURUSU YAPILDI 

Sürenin bitiminde ek süre talebini olumlu karşılayan Çukurova Belediyesi, emanet şekilde örülen duvarın güçlendirilmesini ve sıvasının yapılarak boyanmasını istedi. İkinci sürenin bitiminde gereken çalışmanın yapılmadığını belirleyen ekipler, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi uyarınca 12 bin TL para cezası kesti ve TCK'nın 184'üncü maddesi gereğince imar kirliliğine neden olduğu iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön