06 / 05 / 2024

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek!

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde kentte önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, Mersin’imizi daha ileriye götürmek için atılacak adımlarda öncülük edip sürecin her aşamasının bizzat takipçisi olacağım” dedi.




Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde kentte önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek Devletimiz ve hükümetimizin temsilcisi olarak, yatırımların devamlılığı sürecinde işadamlanmıza yerel yönetimlerimizle uyum içinde Mersin’imizi daha ileriye götürmek için atılacak adımlarda öncülük edip sürecin her aşamasının bizzat takipçisi olacağım” dedi.



ÇUKUROVA HAVALİMANI YIL SONUNDA BİTECEK


Mersin Valisi Çakacak “Çukurova Havalimanı inşaatına bildiğiniz gibi yap-işlet - devret modeli ile 28 Mayıs 2013 tarihinde başlanmıştı. İlimiz ve bölgemiz açısından çok önemli olan havalimanı inşaatı yüzde 20 fiziki gerçekleşme seviyesinde iken maalesef yüklenici firmanın finansman sıkıntısı çekmesi nedeniyle durmuştur. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde valilik olarak yaptığımız gerekli girişimlerimiz sonucunda 2015 yılı başı ile başka bir firma tarafından devralınarak çalışmalar tekrar başlamış ve firmanın taahhüdü doğrultusunda bu yıl sonunda tamamlanması hedeflenmiştir. Öte yandan yine bekleyen projelerden Mersin-Tarsus Kıyı kesimi Turizm Merkezi ile ilgili kurumlarımız tarafından bugüne kadar alt yapıya yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Ancak yatırım tahsisi yapılan firmaların inşaata başlamamaları nedeniyle tahsisleri iptal edilmiştir. Bu önemli yatırımın tamamlanması için gerekli çalışmalarımız neticelenmek üzeredir” şeklinde konuştu.



Habertürk 



Geri Dön