26 / 05 / 2024

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde kentte önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, Mersin’imizi daha ileriye götürmek için atılacak adımlarda öncülük edip sürecin her aşamasının bizzat takipçisi olacağım” dedi.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonuna kadar açılacak!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın yıl sonuna kadar açılacağını dile getirdi. 

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanının yıl sonunda açılacağını söyledi.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

O metro hatları yıl sonunda açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantıları ile Başakşehir Çam-Sakura Şehir Hastanesi hatlarını yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planladıklarını müjdeledi. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek Haberi

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek


Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde kentte önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek Devletimiz ve hükümetimizin temsilcisi olarak, yatırımların devamlılığı sürecinde işadamlanmıza yerel yönetimlerimizle uyum içinde Mersin’imizi daha ileriye götürmek için atılacak adımlarda öncülük edip sürecin her aşamasının bizzat takipçisi olacağım” dedi.



ÇUKUROVA HAVALİMANI YIL SONUNDA BİTECEK


Mersin Valisi Çakacak “Çukurova Havalimanı inşaatına bildiğiniz gibi yap-işlet - devret modeli ile 28 Mayıs 2013 tarihinde başlanmıştı. İlimiz ve bölgemiz açısından çok önemli olan havalimanı inşaatı yüzde 20 fiziki gerçekleşme seviyesinde iken maalesef yüklenici firmanın finansman sıkıntısı çekmesi nedeniyle durmuştur. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde valilik olarak yaptığımız gerekli girişimlerimiz sonucunda 2015 yılı başı ile başka bir firma tarafından devralınarak çalışmalar tekrar başlamış ve firmanın taahhüdü doğrultusunda bu yıl sonunda tamamlanması hedeflenmiştir. Öte yandan yine...