02 / 05 / 2024

Kudret Saylam: Hizmet binaları yıl sonunda tamamlanacak!

Kudret Saylam: Hizmet binaları yıl sonunda tamamlanacak!

Kudret Saylam, son günlere bazı yayın organlarında kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici açıklamaların çıktığını ifade etti, “Eksik, yanlış ve taraflı haberle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Hizmet binaları, yıl sonunda bitecek” dedi.




Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, son günlere bazı yayın organlarında kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici açıklamaların çıktığını ifade etti, “Eksik, yanlış ve taraflı haberle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Hizmet binaları, yıl sonunda bitecek” dedi. Rektör Saylam’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklaması şöyle: “Üniversitemiz derslik ve hizmet binalarının inşaatları ile ilgili olarak bazı basın organlarında resmi herhangi bir açıklama yapmamamıza rağmen kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici amaçlı olarak yapılan eksik, yanlış ve taraflı haberler üzerine açıklama yapma gerekliliği hâsıl olmuştur.


Üniversitemiz derslik ve hizmet binalarının yapım işi, 29.05.2012 tarihinde yapılan protokol ile ülkemizin en güvenli ve deneyimli kurumlarından biri olan Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) verilmiştir. İki etaptan oluşan inşaatlarımızın birinci etabının (Rektörlük Binası, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Olimpik Stadyum) ihalesi  TOKİ  tarafından 14.03.2013 tarihinde yapılmış ve yüklenici firma yer tesliminden sonra Bağbaşı Yerleşkesi’nde inşaatlara başlamıştır.

TOKİ ile üniversitemiz arasında imzalanan protokol gereği TOKİ işveren kurumdur. Yüklenici firma tüm işlemlerinde TOKİ’ye karşı sorumludur. Yüklenici firmanın hak edişleri TOKİ tarafından ödenmekte ve ödenen miktarı TOKİ üniversitemizden talep etmektedir.


Bağbaşı yerleşkemizde devam eden ve TOKİ tarafından yapılan inşaatlardan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu İş Müfettişi tarafından yapılan denetim sonucu düzenlenen rapora istinaden, Rektörlük Binası ve Yabancı Diller Yüksek Okulu inşaatlarının raporda belirtilen eksiklikleri giderilene kadar durdurulmasına karar verilmiştir. İnşaat durdurma kararı 03.09.2014 tarihinde yüklenici firma yetkilisine, şantiye şefine ve TOKİ adına müşavir firma yetkilisine tebliğ edilmiştir. Üniversitemize yapılan herhangi bir resmi tebligat mevcut değildir. Yüklenici firma eksiklikleri kısa sürede gidermek için çalışmaktadır.


Üniversitemiz Bağbaşı Yerleşkesi’nde yapılmakta olan Olimpik Stadyum İnşaatı, Araç İşletme Binası İnşaatı, merkez yerleşkede yapılmakta olan Anaokulu-Kreş İnşaatı, Çevre Duvarı ve Giriş Kapısı İnşaatı, Mucur Meslek Yüksek Okulu’nda yapılmakta olan ek bina inşaatı hızla devam etmektedir ve bu inşaatlar, TOKİ tarafından yapılan inşaatlarımızla birlikte en geç bu yıl sonuna kadar bitirilecektir.”

 

 



Geri Dön