15 / 05 / 2024

Çukurova'da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 

Çukurova'da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova'da, soğan hasadının yaygınlaşmasının ardından ürünün tarla fiyatı 5 Türk Lirası'na kadar düştü. İşte ayrıntılar...



İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve şehirde soğan hasadının yaklaşık bir aydır devam ettiğine dikkat çekti. 

İlk hasat döneminde soğanın tarlada 14-15 Türk Lirası bedelle alıcı bulduğunu dile getiren Muhammet Ali Tekin, açıklamasında "Şu anda 5 lira seviyesine oturmuş durumda" ifadelerine yer verdi. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, şehirde hasadın sonuna gelindiğine de vurgu yaptı. 

Çukurova da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 

Söz konusu açıklamasında "Adana olarak piyasanın ihtiyacı olan soğanı karşılamış olduk. Yaklaşık 30 dekar alanda soğan ekimimiz vardı. 140 bin ton civarında da bir hasat gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer veren Tekin, Adana'da dekara 5-6 civarında soğan hasadı yapıldığını vurguladı. 

"Tabii şu an üreticide pek fazla soğan kalmadı, ürün genelde tüccarın elinde. Tüccarlar da şu an hasatlarını kademeli olarak yapıyorlar" diyen Tekin, tarlada bir miktar bekletilerek, ihtiyacına göre de hasat ettiklerini aktardı. 

Tekin, söz konusu açıklamasını "Market fiyatları da istenilen seviyelere geldi. Şu an soğanın market fiyatı 10 liranın altında" ifadelerini kullandı. 

Çukurova'da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 


Geri Dön