Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete gelecek zam miktarını açıkladı: İşçimizden esirgemeyeceğiz

Asgari ücrete ara zam formülü masaya geldi. Hükümet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen zam çalışmalarına hız verildi. Bakan Bilgin, biten çalışmanın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını bildirmişti.Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı maaşlara ara zam paketinin detaylarında

Hükümetin Temmuz ayında yapacağı asgari ücretin miktarı merak ediliyor. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı maaşlara ara zam paketinin detaylarında. Bakan Bilgin, son şekli verilen çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. 

Asgari ücrete Ocak 2022 yılından itibaren geçerli yüzde 50 zam yapılmış zamlar son dönemde ücretlere yapılan en yüksek zamlardan biri olarak nitelendirilmişti. 4 bin 253 lira olan asgari ücret, 2022'de adeta şaha kalkan enflasyon nedeniyle ilk 5 ayda yarıdan fazla alım gücünü kaybetti. Zira TÜİK, Mayıs enflasyonunu yüzde 73,50 açıkladı. ENAG ise bağımsız enflasyonu yüzde 160,76 şeklinde açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zamlarıyla ilgili, "Uygun gördüğümüzde kamuoyuna açıklayacağız" diyerek çalışmanın bittiğini son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyleyeceğini ifade etmişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda "asgari ücrete ek zam" açıklamaları yaptı. 

Erdoğan, "Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." açıklaması yaptı.

Petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Erdoğan, "Ücretliler başta olmak üzere, her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat bütün bunlarla beraber inşallah bu yıl sonuna çok daha farklı, çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın." açıklamasında bulundu.

 

ASGARİ ÜCRET 6 BİN TL OLACAK İDDİASI

Merkez Bankası mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 olduğu belirtilerek rakamların gerçekleşmesi durumunda Temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olabileceği hesaplandı. Bu noktada bu oranda asgari ücrete zam beklentisi oluştu. 6 aylık enflasyon oranında asgari ücrete zam yapılırsa Temmuz ayından sonra asgari ücretin 5 bin 997 TL olabileceği paylaşıldı.

Bazı işyerleri ise Temmuz'da açıklanacak asgari ücret ara zam miktarını beklemeden çalışanlarının asgari ücretlerini net olarak şimdiden 6 bin TL'ye çıkarmaya başladı. Söz konusu çalışanlar zamlı maaşlarını Temmuz gelmeden hesaplarından çekebilecek. Eğer asgari ücret net 6 bin TL olursa zam miktarı bin 747 TL olacak.

 

 

 

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin'den sürpriz açıklama

Hükümetin pahalı dolar hamlesini ilk kez Hande Fırat açıkladı: Bir an önce yapılacak

Emeklilere bayram öncesi 3 bin 500 lira maaş ödemesi! Son tarih açıklandı