09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan banka kredileri konusunda yeni projeler! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan banka kredileri konusunda yeni projeler! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurt dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, banka kredilerinde yaşanan sıkıntılara değindi. İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde 48 firmasıyla iftihar verici bir yerde bulunduğunu söyleyerek, "Aynı şekilde 'Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Teknik Müşavirler Listesi'nde de 7 firma ile temsil ediliyoruz. Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım zamanlarında bu sayıların nasıl arttığını, firmaların dünyanın dört bir köşesindeki çalışmalarına bizzat şahit olarak da takip ettim. Küresel ekonomik krizin en çok etkilediği alanların başında müteahhitlik sektörü gelir buna rağmen firmalarımızın ülkemizi başarıyla temsil etmeyi sürdürmelerinden memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

İSTİHDAM ODAKLI BÜYÜME!

Son dönemlerde banka kredileri konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Son dönemde banka kredileri konusunda yaşanan sıkıntıların kaynağı ekonomi programımız değil. Finans kesimi ile reel sektör arasındaki geçici bir yaklaşım farklılığıdır. Bu farklılığın en kısa sürede üretim ve istihdam odaklı büyümeye katkı sağlayacak şekilde kapsamlı bir uzlaşmaya dönüşeceğine düşünüyorum. Eksikleri tamamlayarak, hataları düzelterek, elimizdeki işleri hızla bitirerek, yeni projeler geliştirerek ülkemizi önce 2023 yılına ulaştıracak, ardından da 2053’e uzanan yola güvenle çıkacağız. Hep söylediğim gibi bunu da beraber yapacağız.

TOKİ PROJELERİ İLE ŞEHİRLERİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR!

Küresel krizin, malzeme fiyatlarına etki etmesi ve işçilik maliyetlerini arttırması zorluklara yol açtığını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak salgın zamanında gelişmiş ülkelerin altyapılarının yetersiz ve eski olduğunun ortaya çıkmasını önümüzdeki dönemde yapılacak devasa yatırımların habercisi olarak görmekteyim. Uluslararası altyapı yatırımlarında yani ulaştırma, konut ve enerji başlıklarının ilk basamaklar olması ve bu başlıkların yer alması ülkemizin bu alanlardaki tecrübesi dikkate alındığında bizim için önemli bir avantajdır. Türkiye son 20 yılda kara yolu, hava yolu ve demir yolu altyapısını büyük ölçüde yenilemiş, TOKİ projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehirlerinin çehresini değiştirmiştir. Şehir hastaneleri gibi modeller ile sağlık sistemini ana sınıfından üniversiteye; her atılımları ile eğitim öğretim sistemini güçlendirmiştir " diye konuştu.

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?

Emekli promosyonları 10 bin TL’ye dayandı! Bankalar promosyon ateşini harladılar! İşte detaylar!

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 tüp fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön