27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet bahçeleri ile coşuyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet bahçeleri ile coşuyoruz!

"İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri ve yatırımları anlattı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"nda kanaat önderleri ve mahalle temsilcileriyle buluştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yıldır kendilerine oy versin vermesin vatandaşların tamamını kucakladıklarını ve bağırlarına bastıklarını dile getirerek, kuzeyde ne varsa güneyde de o olsun, batıda ne varsa doğuda da o olsun dediklerini ve Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinin de aynı imkanlara sahip olmasını istediklerini kaydetti.

"İzmir susuz, varsın susuz kalsınlar" demediklerini, Gördes Barajı'nı inşa ederek kente su verildiğini kaydeden Erdoğan, çalışmayan İZBAN'ı "İzmir Belediyesi yapamıyor." diyerek bırakmadıklarını, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katkılarıyla İZBAN'ın çalıştırıldığını ifade etti.

İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate düşeceğini müjdeleyen Erdoğan, bu yıl sonunda yolun açılacağını ifade ederek, bunun CHP zihniyetiyle olamayacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu.

"Bizim aşkımız var, derdimiz var. 25 yıl önce İzmir'de nasıl bir havalimanı vardı? Geldik, şimdiki Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık. Türkiye ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. Milletimiz yıllardır hasretini çektiği hizmet ve eser siyasetine yine bizim dönemimizde kavuştu. Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi, milletimizin birlik ve beraberliği hiç olmadığı kadar perçinlendi. Bugün AK Parti ülkemizdeki her kesimin, herkesin partisidir. Biz hep dindarının da sekülerinin de gencinin de yaşlısının da temsilcisi olduk. Doğudan da batıdan da kuzeyden de güneyden de oy alan, destek gören, 82 milyonun tüm renkleriyle kucaklaşabilen yegane hareket bizim hareketimizdir, bizim davamızdır. Cumhur İttifakı ve AK Parti ülkenin iç barışının, huzurunun, istikrarının, hepsinden önemlisi milli bekanın teminatıdır. Fakat bu beka kavramından rahatsız olanlar var. AK Parti varsa, Cumhur İttifakı ayaktaysa, asgari müştereklerde buluşabiliyorsak Allah'ın izniyle Türkiye'nin geleceği de aydınlıktır. Mesele vatan olduğunda, mesele milli bekamız ve bağımsızlığımız olduğunda bir araya gelebiliyorsak, ülkemizin yolu da ufku da açıktır."

"BUNLARA İSTANBUL TESLİM EDİLMEZ"

Ümraniye'de yaşanan çöp patlamasında 39 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, çöp dağlarını kaldırdıklarını, o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ümraniye Belediyesinin CHP'li olduğunu, bunun hesabını CHP Belediyesi'nin verdiğini, ondan sonra bir daha Ümraniye'de de, İstanbul'da da seçim kazanamadığını ifade etti.

Erdoğan, "Ama şimdi bundan sonra da kazanmaması lazım. Çünkü bunlara İstanbul teslim edilmez. Bakın çok önemli." diye konuştu.

Şimdi Üsküdar'dan Çekmeköy'e metro yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Bindik mi metroya. Üsküdar'dan Çekmeköy'e. Üstelik vatmanı da yok. Kumandayla gidiyor. En modern, en ileri teknoloji. Oradan da şimdi dönüyor Ataşehir tarafına. Bununla da kalmadı Kadıköy'den Kartal, Pendik oraya kadar aynı şekilde metroyu yaptık. 'Buralarda CHP var' demedik. Niye? 'İstanbul'un güzelliğine bu yakışır' dedik. 'Biz İstanbul aşığıyız' dedik." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Sögütlüçeşme'den Beylikdüzü'ne de metrobüs getirdiklerini belirterek, "İstanbul'da kavşaklar, alt, üst geçitler bizden önce yoktu. Biz geldik İstanbul'u bu alt geçitlerle, üst geçitlerle donattık. Bu gün Sancaktepe'deydim hamdolsun, o alt geçitlerden geçerken 'Allah'ıma hamdolsun dedim. Bunlar hep bizim eserler.'" şeklinde konuştu.

İstanbul'a Marmaray'ı yaptıklarını, açılışının yapıldığı 29 Ekim 2013'ten bu güne de Marmaray'dan 350 milyon yolcunun geçtiğini belirten Erdoğan, buraya otomobillerin denizin altından geçmesi için bir de Avrasya Tüneli'ni yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler ile Fatih Sultan Mehmet köprülerini yapanlara Allah'tan rahmet dileyerek, "Şimdi buraya bir de üçüncü köprü gerekir' dedik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Daha çok ağır vasıtaları oraya aktardık. Bunlar yapılanlar, ben yapılacakları konuşmuyorum, yapılanları konuşuyorum. Şimdi inşallah Boğaz'a bir de 3 katlı bir hat daha yapacağız." dedi. 

"RAKİBİNİN ACABA NE TECRÜBESİ, NE DENEYİMİ VAR?"

Almanların Berlin'e 17 yıldır bir havalimanı yapamadığını söyleyen Erdoğan, "5 yılda biz bu havalimanını yaptık. Aradaki fark bu, fark bu. İnşallah şimdi de millet bahçeleri ile coşuyoruz. Eski Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi yapıyoruz. Yanındaki binaları, fuar merkezi haline getiriyoruz. Öbür tarafa da ufak bir havalimanı bırakıyoruz ve bunun dışında da inşallah ilçe belediye başkanlarımız ilçelerinde yoğun bir şekilde millet bahçeleriyle millet kıraathaneleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Tabii stadyumlar, yüzme havuzları, kapalı spor salonları, bunları hep yapan biziz. Biz yaparız, onlar konuşur." diye konuştu. 


Geri Dön