27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette sona yaklaşılıyor. 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle Asgari Ücret Komisyonu toplanacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan asgari ücret 2022 ile ilgili gelen soruya dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022  asgari ücrette bir ilk yaşanacak. Asgari ücret 2022 için yapılacak olan düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Bakan Bilgin 2022 asgari ücret desteğinin işverenin hesabına değil, işçinin hesabına yatacağınıaktardı.

GELİR VERGİSİ ALINMAMASI MASADA

Asgari ücret 2022 için geri sayım başladı. Görüşmeler 1 Aralık'ta başlıyor. Bakan Bilgin'in açıklamaları, 2022 asgari ücret için yeni dönemin ipuçlarını verdi. Bakan Bilgin asgari ücret için gelir vergisi alınmaması konusundaki sorulara da 'alternatifler üzerinde çalışıyoruz' cevabını verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan flaş asgari ücret açıklaması!

ASGARİ ÜCRET 2022 ARALIK AYININ İLK HAFTASINDA SONUÇLANABİLİR

Yeni asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayının ilk haftasında tamamlanmasının beklendiğini anlatan Bakan Bilgin, yapılacak destekler hakkında da önemli bilgiler verdi. , destek ödemesi bu yıl doğrudan işçiye yapılacaktır.

ASGARİ ÜCRET TARAFINDA DESTEK ÖDEMESİ ARTIRILACAK

2021 yılı için her sigortalı için işverenlere 75 lira asgari ücret desteği ödeniyor. Bu destek İşsizlik Sigortasından karşılanıyor. Bu desteğin artırılarak direkt işçiye ödenmesi gündeme geldi. Bununla beraber daha önce 150 liraya kadar uygulanan bu destek işçi için seyyanen bir zam olarak maaşına yansıtılabilir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan flaş asgari ücret açıklaması!

BAŞKAN ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET SORUSUNA YANIT VERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, burada A Haber'den Gazeteci Banu El'in asgari ücret sorusunu yanıtladı.

SORU: 1 Aralık itibarıyla asgari ücret komisyonu toplanacak ve çalışmalarına başlayacak. Vatandaş asgari ücretin ne olacağı konusunda merak içinde. Sizin açıklamalarınız oldu, Bakan Bilgin'in açıklamaları oldu. Sayın Özhaseki'nin "Cumhurbaşkanımız asgari ücreti açıklayacak" dedi. Bu da haliyle beklentiyi yükseltti. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar, asgari ücretin artması ile iş verenin, patronun işçiyi çıkartıp çıkartmayacağı konusunda bir korku da besliyor. Bu konudaki değerlendirmenizi almak isterim. Böyle bir olasılığı ortadan kaldırmak için ne gibi tedbirler alınacak?

CEVAP: Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan flaş asgari ücret açıklaması!

"KİMSENİN MAĞDUR OLMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.

İşsizlik maaşı katlanacak: 3.500 lirayı geçebilir!

Bakan Bilgin Asgari ücret için ilk toplantı gününü açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön