16 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik uyarı! Kripto para kumarlarına yönelmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik uyarı! Kripto para kumarlarına yönelmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Blokzincir İstanbul' programında  gençlere kripto paralarla ilgili kritik bir uyarılarda bulundu. 



MERKEZ BANKASI'NDAN KRİPTO ÇALIŞMASI

Erdoğan; ''Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir.'' diyerek bakanlıkların da kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak bu teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi.

Erdoğan konuşmalarına devam ederek, özel sektörün blokzincir teknolojisi alanındaki faaliyetlerini de yakından izlediğini, önümüzdeki dönemde kamu kuruluşları ile üniversitelerle özel sektörle bu alanda ülkemize katkı sağlayacak yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan kritik uyarı! Kripto para kumarlarına yönelmeyin

Erdoğan: ''Amacımız düzenlediğimiz bu etkinlikle blok zincir teknolojisinin idari, teknik, stratejik tüm yönlerinin iş sektörlerimize ışık tutacak şekilde tartışılmasını sağlamaktır. Elimizdeki imkanı her boyutuyla tanımadan fırsatları ve tehditleri değerlendiremez, dolayısıyla gereken altyapıyı oluşturma ve düzenlemeleri yapma yönünde sağlıklı adımlar atamayız.

Siber dünya kavramı, siber uzaya doğru genişlerken Türkiye'yi diğer hususlar gibi bu alanda da çağın önüne geçirecek hazırlıkları yapmak görevimizdir. ''dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan kritik uyarı! Kripto para kumarlarına yönelmeyin

"BLOK ZİNCİRİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ"

Erdoğan blok zincirin önemini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı; ''Dijital varlıklar teknolojinin yakıtı blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır. 

Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz.

Geniş faaliyet alanını cazip kılan husus hızlı ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. 'Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını yaparken bu potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır.'' ifadelerine yer verdi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön