05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu.



KILIÇDAROĞLU: FAİZLİ BORÇLARI ÖDEMEYİN

Öğrencilerin eğitim döneminde aldıkları KYK kredilerinin geri ödemelerine geçtiğimiz günlerde devasa faiz gelmiş, borçlarındaki fahiş artışları sosyal medyadan duyuran öğrenciler isyan etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, bir öğrencinin tweetini alıntılayarak, “Faizli borçları ödemeyin” çağrısı yapmıştı.

Tepkilerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, çalışma yürütüldüğünü söylemişti.

TRT Haber’in bildirdiğine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, KYK kredi borçları ile ilgili ‘uzun bir süredir’ devam eden çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Düzenlemenin, 2022-2023 akademik yılı güz dönemine kadar tamamlanması talimatı verildi.

KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 18 Temmuz’daki kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön