09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş ve Hatay'da bulunduğunu hatırlatarak, bu cuma Gaziantep'te olacaklarını ve Kilis'i de aynı gün ziyaret edebileceklerini söyledi. Cumartesi günü ise Elazığ'da olmayı planladıklarını belirten Erdoğan, yeni konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdikleri gibi vatandaşlarla iftar sofrasında da buluşacaklarını dile getirdi. Ramazan boyunca depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, 11 vilayeti sürekli dönüşümlü olarak ziyaret edeceklerini, Cumhur İttifakı olarak buraları birlikte dolaşmayı planladıklarını ifade etti. Kabinedeki arkadaşlarının da aynı şekilde buraları ziyaret edip çalışmalar yürüteceklerini belirten Erdoğan, bu bölgelerde bugüne kadar nasıl çalıştılarsa bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde 1 yılda 650 bin konut inşa edilecek!"MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN"

Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'nin son deprem felaketinde yaşanan kayıpların acısı hala taze iken vatandaşların endişelerinin farkında olduğunu ve onları rahatlatmak istediğini ifade etti. "Milletimiz müsterih olsun" diyerek, Türkiye'nin son 20 yılda inşa edilen 1 milyon 180 bin güvenli konut ve 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesiyle, depreme karşı önlem aldığını ve hala bu konuda çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Erdoğan, depremzedelerin yaralarını sarmak için Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Malatya'da toplam 27 bin 949 konutun inşasına fiilen başlandığını belirterek, "Bu süreci hızlandırmak için gece gündüz çalışıyoruz ve yaz mevsimine kadar birçok evin tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!"İMAR AFFIYDI FALAN ARTIK DÜŞÜNEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar affı konusunun artık düşünülemez olduğunu vurgulayarak, "Bu konuyu düşünmek bile istemiyoruz, çünkü yaşadığımız deprem felaketinde ne kadar önemli bir mesele olduğunu bir kez daha gördük." dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda ise Erdoğan, "Hocalarımızla birlikte çalışıyoruz ve yeni dönemde bu konuya ayrıntılı bir şekilde odaklanarak yasal düzenlemeler yapmak suretiyle bir adım atacağız." ifadelerini kullandı.

10 adımda depreme uygun ev dekorasyonu!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz'den flaş uyarı! Hemen bakın, çok önemli!
Adana'da 3.9 ve 4.5'lik iki deprem!
Kahramanmaraş'ta 4 şiddetinde deprem!

Geri Dön