30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle de ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, 2053 ve 2071 vizyonlarını kendilerinden sonraki nesillere emanet edeceklerini söylediklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının eşiğinde olduklarını, dolayısıyla bir sonraki vizyon eşikleri olan 2053 yılına yönelik hazırlıklarına hız verdiklerini kaydederek, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na sundukları katkı beyanıyla 2053 vizyonunun ilk somut hedefini ilan ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Yaptığı açıklamada dünyada ulaşıma yönelik talebin 2050'de iki katına çıkacağının anlaşıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak, "Küresel ticaretteki bu gelişmelere bakan vicdan sahibi herkes ülkemizin ulaştırma alanında son 20 yılda attığı adımların ne kadar önemli ve isabetli olduğunu kabul edecektir. Türkiye, Londra'dan Pekin'e, Sibirya'dan Güney Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyanın lojistik süper gücü haline gelme yolunda ilerlemektedir. Nitekim diğer ülkeler de ortaya çıkacak potansiyelden mümkün olan en yüksek payı almak için yatırımlarına hız vermeye başlamıştır." şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada ABD'nin 2 trilyon dolarlık, Çin'in de 559 milyar dolarlık altyapı yatırımları hedeflediklerinin bilindiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin de 2003'ten 2021 yılı sonuna kadar toplamda 5 ana sektörde gerçekleştirdiği 172 milyar dolarlık yatırımla bu konuda şimdiden oldukça mesafe katetmiş bir ülke olduğuna değindi.

Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul ile ilgili neler söyledi? İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...


Geri Dön