17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle de ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, söz konusu yeni yatırımlarla kara yolu hizmet düzeyini de en üst seviyeye yükselterek, daha kesintisiz ve konforlu bir ulaşım tesis edeceklerini söyleyerek, şunları dile getirdi: "Son 20 yılda bölünmüş yol ağımızı 6 bin 100 kilometreden 28 bin 650 kilometreye, otoyol ağımızı 1714 kilometreden 3 bin 633 kilometreye zaten bildiğiniz gibi çıkarmıştık. Hedefimiz, 2053'e geldiğimizde bölünmüş yol ağımızı 38 bin kilometreye, otoyol ağımızı ise 8 bin 325 kilometreye yükseltmektir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kanal İstanbul açıklaması: Ülkemizin jeopolitik konumu...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, limanların hem taşımacılık modlarının entegre edilmesi hem de uluslararası ulaşım koridorlarını özellikle birbirine bağlamak bakımından giderek daha da önem kazandığını kaydederek, şöyle konuştu: "Önümüzdeki yıl limanlarımızdan 255 milyon tona yakın yük taşıması yapılacağı öngörülürken bu rakamın 2053 yılı için yaklaşık 421 milyon ton olması planlanmaktadır. Bu amaçla halen 217 olan liman tesisi sayımız 2053 yılında 255'e çıkartılacaktır. Kanal İstanbul Projesi ise İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi trafiğinin azaltılması ve ülkemizin jeopolitik konumundan kaynaklı gücünün artırılması bakımından kritik ehemmiyete sahiptir." 

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan şok eden Kanal İstanbul açıklaması!

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Gülünecek bir iş!

Kanal İstanbul ile neler değişecek? Çılgın proje şehri kuzeye mi taşıyor?


Geri Dön