17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanından gençlere müjde! Vergisiz telefon kampanyası geliyor!

Cumhurbaşkanından gençlere müjde! Vergisiz telefon kampanyası geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacaklarını açıkladı. Peki, vergisiz cep telefonu kampanyası ne zaman başlayacak işte detaylar...



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan düzenleme kapsamında cep telefonunda taksit sayısı 12.000 lira altında olan cep telefonları için 12 ay olmuştu. Gençlere yönelik vergi muafiyeti sonrası Kültür Bakanlığı payı, TRT bandrol ücreti ÖTV ve KDV alınmayacak.

AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan vergisiz cep telefonuyla ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, Gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU NE ZAMAN SATILACAK?

Vergisiz cep telefonu satışına ilişkin herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı. Konuyla ilgili düzenlemenin yakın zamanda netlik kazanılması bekleniliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanından gençlere müjde! Vergisiz telefon kampanyası geliyor!

VERGİSİZ CEP TELEFONU KİMLER FAYDALANACAK?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri faydalanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak yapılacak. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan faydalanabilecek.

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI NE KADAR?

Hürriyet'in aktardığı haberde: Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak? Emeklilere son dakika hesabı! 

Altın fiyatları atağa geçti! Gram altın fırladı! Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 31 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları


Geri Dön