28 / 04 / 2024

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Eylül ayında açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin ilk temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan başlatacak. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın en büyük sosyal konut projesini yarın Ankara’dan başlatacak.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre; 2023 merkezi yönetim bütçe teklifine göre projeyi gerçekleştirecek olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na önümüzdeki sene Hazine'den 10 milyar Türk Liralık sermaye transferi gerçekleştirilecek.

4 MİLYON 560 BİN OLDU

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın 17 ile yapacağı canla bağlantı ile birlikte, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamı dahilinde 5 bin 165 konutun temeli yarın atılacak.

Sosyal konut projesi kapsamı bütününde resmi işlemleri biten müracaat sayısı 4 milyon 560 bini geçti. 2023 Merkezi Yönetim Bütçe teklifinde ise sosyal konut çalışmalarına geniş yer verildi.

Bütçede, salgın zaman diliminde daralan konut arzının hızlı bir şekilde arttırılmasına, kira ve konut fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili olarak yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek, dar gelirli olan vatandaşların konuta erişim olanaklarının artırılacağı vurgulandı.

Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği sebepli olarak fiyat dalgalanmalarını azaltmak, arsa maliyetlerini düşürmek amacı ile planlı, altyapısı bitmiş sosyal donatı alanlarına sahip Hazine arazileri ev yapmak isteyen kişilere sunulacak.

HAZİNE DESTEĞİ ARTTI

Bütçede, yirmi yılda 1 milyon 170 bin konut inşa eden Toplu Konut İdaresi'ne bu yıl 170 milyon Türk lirası olan Hazine yardımı önümüzdeki sene için 315 milyon Türk Lirası’na çıkarıldı. Hazine aracılığı ile "sermaye transferi" olarak İdare'ye aktarılacak 10 milyar Türk Liralık kaynak da sosyal konut çalışmalarında harcanacak.

Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin desteklenmesi amacı ile birlikte rezerv yapı, riskli alan ve toplu konut yapılmak üzere arsa üretim alanı da ilan edilen Hazine taşınmazları uygulayıcı kuruluşların kullanımına sunulacak.

Bu şekilde şehirlere doğal afetlere dayanıklı ve aynı zamanda daha sağlıklı alanlara dönüştürülmesinde Hazine taşınmaz desteği verilecek.

Tüm bunların yanında şehir merkezinde kalan sanayi alanlarının merkez dışına taşınması kapsamı dahilinde Hazine taşınmazlarından alternatif kullanım alanı olarak faydalanılacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!


Geri Dön