27 / 04 / 2024

CVK Grubu Tophane ve Bodrum'da iki yeni otel yapacak!

CVK Grubu Tophane ve Bodrum'da iki yeni otel yapacak!

Madencilikteki yatırımlarıyla öne çıkan CVK Grubu, Taksim'de uzun yıllar atıl kalan Park Otel'in yarım binasını alıp CVK Park Bosphorus'a dönüştürmüştü. Tophane'de 250 odalı bir otel ile Bodrum'da marina ve otel yapmak üzere harekete geçti...



Madencilikteki yatırımlarıyla öne çıkan CVK Grubu, Taksim'de uzun yıllar atıl kalan Park Otel'in yarım binasını alıp CVK Park Bosphorus'a dönüştürmüştü. Lüks segmentte yeni yatıranlar planlayan grup, 2023'e kadar dokuz otele ulaşmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Tophane'de 250 odalı bir otel ile Bodrum'da marina ve otel yapmak üzere harekete geçti. 



Turizm alanında son yıllarda lüks segment otel yatıranlarına yönelim söz konusu. Krom madenleriyle öne çıkan CVK Grubu da bir süre önce böyle bir yatırım yapmıştı. Türkiye'nin en eski otellerinden biri olan ve ruhsat sorunu nedeniyle bir bölümü yıkılan, uzun yıllar atıl kalan Taksim Gümüşsuyu'ndaki tarihi Park Otel'e, Park Bosphorus adıyla yeniden Grup tarafından faaliyete geçirildi. Otelin Genel Müdürü Bahri Şahin, yatırım tutarının 350 milyon dolan bulduğunu söylüyor. Turizm alanında lüks segmentte iddialı olan grubun 2023 yılına kadar zincirleşip dokuz otele ve 5 bin yatak kapasitesine ulaşma planı bulunuyor. Bu plan çerçevesinde geçtiğimiz aylarda Tophane'deki Bilgi Üniversitesi'nin yerini alan grup, bu binayı yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla 250 odalı 5 yıldızlı bir otele dönüştürecek. İki ay içinde inşaatına başlanacak olan otelin 2016'nın ilk çeyreğinde açılması planlanıyor. 

CVK Holding'in Turizm yatırımlarının dümenindeki isim olan CVK Park Bosphorus Genel Müdürü Bahri Şahin, Bodrum'da marina ve otel yapmak üzere de görüşmeler yürütüldüğünü ve burada da yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım planlandığını söylüyor. Şahin, İstanbul'da şehir otelciliğine devam etme planları doğrultusunda da istanbul'un Avnıpa Yakasında üç tane daha 5 yıldızlı otel planlandığını, Tophane ve Bodrum yatırımlannın ardından bu yatırımların devreye alınabileceğini vurguluyor. 


Taksim bölgesinde grubun 4 yıldızlı bir oteli daha var. Taksim ve Gümüşsuyu'nda yer alan iki otelinin toplam yatak kapasitesi bini bulurken, çalışan sayısı 500'e yaklaşıyor. Yüzde 95'ini yabancıların oluşturduğu turist profilinde ise Ortadoğu, Rus, Avnıpa ve ABD'liler ilk sıralarda yer alıyor. 


BOĞAZ SEYİR TERASI 


Osmanlı döneminin son sadrazamlarından Ahmet Tevfık Paşa'nın konağı olarak da bilinen 120 yıllık yapının yerinde yükselen CVK Park Bosphorus Hotel'in 4 bin 500 m2'lik yekpare Boğaz manzaralı seyir terasına 1,5 milyon Euro'luk ses ve ışık sistemi yatırımı yapılıyor. Ramazan ayı içinde açılıp İstanbul'un sembol yerlerinden biri haline getirilmesi planlanan mekanda çevreyi rahatsız etmemek üzere ses yalıtımı da yapılıyor. Böylece çevreyi rahatsız etmeden eğlenceli bir mekan yaratılacak. 


Rezidanslar ile birlikte toplam 440 odaya sahip olan Park Bosphorus, aylık 11 bin gecelemeyle faaliyette olduğu sekiz aylık dönemde yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı. Türkiye'nin De Luxe kategorisindeki belgeli otelleri arasında yerini alan otelin oda fiyatlan 600 Euro'dan başlayıp 30 bin Euro'ya kadar çıkıyor. 



EN BÜYÜK SPA ALANINA SAHİP


8 bin 500 m2'lik alanı ile Avrupa'nın en büyük spa'sına sahip olan Park Bosphorus'un 850 m2'lik başkanlık süiti kurşun geçirmez yapıya, özel sinema, spa, piyano odası ve yemek odasına sahip. Şu ana kadar başkanlık süitinde El Maktum ailesinden isimler konaklarken, önümüzdeki dönemde Ortadoğu'dan isminin açıklanmasını istemeyen önemli konukların geleceği de belirtiliyor. 

Otelin günlük, aylık ve yıllık olarak kiralanan 65 rezidansında aylık fiyatlar 8 bin Euro ile 30 bin Euro arasında değişiyor. 



Levent Gökmen/ Ekonomist 


Geri Dön