29 / 04 / 2024

Daire emlak vergisi oranları 2015!

Daire emlak vergisi oranları 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, daire emlak vergisi oranları ne kadar?



Daire emlak vergisi oranları 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ödemeler taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, daire emlak vergisi oranları ne kadar?


Daire emlak vergisi oranları..

Büyükşehir Belediyesi :  Binde 2 

Normal Yörelerde      :  Binde 1


Örneğin değeri 200 bin TL olan normal yörede yer alan bir daire için ödenecek emlak vergisi 200 TL oluyor. Değeri 200 bin TL olan büyükşehirde yer alan bir daire için ödenecek emlak vergisi 400 TL oluyor. 


Emlak vergisi ödemeleri 2 eşit taksit halinde yapılabiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


2015 yılı emlak vergisi borcunu henüz ödemeyen mükellefler en son 1 Haziran'da ödeme yapabiliyor. Buna göre ilk taksit ödemeleri için 13 gün bulunuyor.


Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön