29 / 04 / 2024

Dap Yapı Türkiye'nin geleceğine 3 milyar lira yatırım yapacak!

Dap Yapı Türkiye'nin geleceğine 3 milyar lira yatırım yapacak!

İstanbul'un her iki yakasında da Kartal, Maltepe, Dragos ve Kağıthane Cendere Vadisi'nde hayata geçirdiği sıra dışı mimariye sahip projeleriyle tanınan DAP Yapı, 2014 yılında yatırımlara hız kesmeden devam etmeyi planlıyor...



DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz seçim süreci ve gündemdeki tartışmalara rağmen 2014'te 3 miyarlık TL'lik yatırım yapacak. 


Yılmaz, "Türkiye'nin gündemindeki tartışmalar geçici. Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz" dedi İstanbul'un her iki yakasında da Kartal, Maltepe, Dragos ve Kağıthane Cendere Vadisi'nde hayata geçirdiği sıra dışı mimariye sahip projeleriyle tanınan DAP Yapı, 2014 yılında yatırımlara hız kesmeden devam etmeyi planlıyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2014 yatırım planlarında hiçbir değişiklik yapmadan 7 yeni projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, "Türkiye seçim sürecine giriyor. 


Önümüzde üç seçim var. Türkiye'nin bugün yaşadığı tartışmaların ekonomiye olan yansımalarının da geçici olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin geleceğine ve istikrarına olan güvenimiz nedeniyle 2014 yatırım planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık" diye konuştu. 


'SEMBOL OLACAK' 


Kartal'da, Emlak GYO çatısı altında güçlü, saygın ve benzersiz bir projeye imza atacaklarını açıklayan Ziya Yılmaz, "Kartal projemiz, İstanbul'un denize sıfır, bu ölçekteki tek gayrimenkul projesi olma özelliğini taşıyor. Söz konusu arsanın benzerini dünyada aradım ama bulamadım. İçinde marina, okul, AVM, hastane, rezidans, ofis ve cami gibi birçok farklı unsur yer alacak. Önünde marina bulunan, içinden hızlı tren geçen ilk karma proje olacak" diye konuştu. 


KONSEPT PROJE HAZIR 


Kartal projesinin konseptini büyük ölçüde tamamladıkları bilgisini veren Ziya Yılmaz, Türkiye'deki mimarlarımız, İngiltere'den bir mimarlık ofisiyle birlikte gece gündüz çalışıyor. İstanbul'un en güzel arazisinde ülkemizi ulusal arenada temsil edecek bir eser inşa edeceğiz. İstanbul'a gelen her turistin görmek isteyeceği, insanların saatlerce durup seyredebileceği, bir eser olsun istiyoruz" dedi. Ziya Yılmaz 2014'te 7 yeni projenin startım vermeye hazırlandıklarını ifade ederek, Avrupa yakasında Taksim ve Çaglayan'da, Asya yakasında ise Kartal-Maltepe bölgesinde hayata geçirecekleri projelerin toplam hacminin 3 milyar TL'yi bulacağını kaydetti. DAP Yapı'nm, ilk markalı konutlarını ürettiği ilçe olan Kağıthane'yi son dönemde ofis yatırımlarının merkez üssü ilan ettiklerine değinen Ziya Yılmaz, Z Ofis ve Bumerang"dan sonra 1 Ofıs'i devreye sokarak bölgeyi adeta bir Dap Vadisi'ne dönüştürdüklerini anlattı. 


3 MİLYARLIK YATIRIM 


Ziya Yılmaz, Kağıthane'nin dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu Silikon Vadisi örneğindeki gibi Dap Vadisi olarak anılmaya başladığını ifade etti. Ziya Yılmaz, 2014'deki 7 proje için ise, "Çağlayan'da 3 adet ofis, Maltepe, Kartal E-5 üzerinde ve Taksim'de birer rezidans ile Ağaoğlu ile birlikte Kartal'da karma proje hayata geçireceğiz. Tüm bu projelerin toplam değeri 3 milyar TL" diye ifade etti. 


Rezidansları Rotana işletecek DAP Yapı projelerinin kullanıcılarına "oturmadığın dönemde kirala" modeliyle alternatif kazanç imkanı sağladığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, "Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler dünyaca ünlü otelcilik şirketi Rotana'nın profesyonel yönetim sistemiyle işletilecek. Daire sahipleri dilerlerse kendi yerlerini kiralayarak ekstra gelir elde edecekler" dedi. DAP Yapı ve Ağaoğlu Grubu Şirketlerinden Eltes İnşaat Ortaklığı, 2012 Kasım ayında Emlak Konut GYO ihalesinden aldığı Kartal Çimento Fabrikası arazisine sembol bir proje yapmayı hedefliyor. Ortaklık Kartal arsası ihalesini 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ve bu hasılatın hasılatın yüzde 40'ına denk düşen yaklaşık 542 milyon lirayı Emlak Konut GYOya arsa karşılığı ödeme teklifiyle kazanmıştı. İhale sonucu 2013'ün Şubat ayında onaylanan ve arsa teslimi yapılan ihale, 2013'ün en büyük arsa ihaleleri arasında yer almıştı. 


Yaklaşık 60 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde toplam 141 bin 896 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Bunun 122 bin 271 metrekaresi konut ve hizmet alanı, 11 bin 614 metrekaresi özel Sağlık Tesisi, 4 bin 501 metrekaresi özel Eğitim Tesis Alanı ve 3 bin 509 metrekaresi ticaret alanı olarak yapılandınlacak. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön