29 / 04 / 2024

Darıca'ya Kule ve teleferik projesi geliyor!

Darıca'ya Kule ve teleferik projesi geliyor!

Darıcalı işadamı Ahmet Hakan Hocaoğlu, "Kule projemiz var. Kule projesi Darıca’nın marka bir projesi olacak. Teleferik projesi olacak. Darıca’yı bir marka şehir yapma anlamında bir şeyler yapacağız." dedi.



Darıcalı işadamı ve belediye meclisinin AKP’li üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu, Darıca Belediyesi’nin Büyükşehir’den hak ettiği payı alamadığını söyledi.


Darıca’da ve özellikle Gebze bölgesinde geniş bir kesim tarafından tanınan Ahmet Hakan Hocaoğlu, batı bölgesi hakkında merak edilenleri anlattı.

Ahmet Hakan Hocaoğlu ile iş hayatından siyasete, kültür-sanattan spora olmak üzere birçok konu hakkında konuştuk.

İş ve spor adamı olmasının yanı sıra Darıca Belediyesi’nin AKP’li üyesi olan Hocaoğlu, biraz da olsa sitemde bulundu.

Hocaoğlu, “Darıca Belediyesi, Büyükşehir’den hak ettiği payı alamayan, kendi bütçesiyle bir şeyler yapmaya çalışan bir belediye” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

Kendinizi tanıtır mısınız, kimdir Ahmet Hakan Hocaoğlu?


-1976 yılında Gebze’de doğdum. Gebze’de ilk ve ortaöğretimimi tamamladım. Yeditepe Üniversitesi’ni terk ettim, ardından açık öğretimde birkaç üniversite daha okudum. Son olarak açık öğretimden pazarlama ve reklamcılık bölümünden mezun oldum. Evli ve üç çocuk babasıyım.

 

İş hayatına nasıl başladınız?


-Aile şirketi olan beyaz eşya ve benzin istasyonlarımız vardı. Ancak dededen ve babadan gelen asıl işimiz inşaatçılık. Lisede okuldan sonra beyaz eşya dükkanında dururdum. Hafta sonları tatil nedir bilmezdik, çalışarak geçti hayatımız. Liseyi bitirdikten sonra 13 yıl benzin istasyonumuzun işletmeciliği yaptım. Daha sonra turizm şirketi ve personel taşımacılığı işine başladım, hala devam ediyorum. Babadan ve dededen gelen asıl işimiz olan inşaat işine başladım. Darıca’da 100’e yakın konut projesi yaptım. Son olarak yeni bir işletme olan Loya Restaurant’ı kurduk.

 

OLDUKÇA AKTİF BİR İSİM


Hangi kurum ve kuruluşlara üyesiniz?


-Darıca Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesiyim. Gebze Ticaret Odası’nda disiplin kurulu üyesi, Darıca Emniyet Derneği başkanıyım. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı, Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Kocaeli Genç Girişimciler üyesi, Gebze Fırtına Trabzonlular Derneği üyesi, Gebze Trabzonlular Derneği, Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi, Genç Sanayici İşadamları Derneği üyesi ve Fenerbahçe kongre üyesiyim.

 

Siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?


-AKP kurulduğundan beri AKP gönüllüsüyüm. Ancak bu zamana kadar faal bir görev almadım, dışardan destek verdik. Artık bir şeyler yapalım dedik. Yerel seçimlerde Darıca’dan meclis üyesi adayı olduk ve seçildik.

 

Darıca Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?


-Darıca Belediyesi olarak güzel çalışmalar yapıyoruz. Ancak belediyenin yaptığı çalışmalar halka tam olarak anlatılamıyor. Güzel işler yapılıyor ancak vatandaşlar bunu bilmiyor ve başka şeyleri konuşuyor. Darıca Belediyesi, Büyükşehir’den hak ettiği payı alamayan, kendi bütçesiyle bir şeyler yapmaya çalışan bir belediye. Darıca Belediyesi’ni diğer belediyelerle karşılaştırdığımız zaman sayabileceğimiz birçok tesisi var. Kültür merkezi olsun sahil projesi çok ciddi bir yatırım. Sahilde eksik olan bazı yerler vardı onlar da yapılıyor. Sahilde eksiklikler var. Spor yapmak isteyenler için spor aletleri konulabilir. Darıca, diğer ilçelere göre güzel işler yapıyor. Darıca, Gebze ve Çayırova arasına sıkışmış bir ilçe olmasına rağmen bu işleri yapıyor.

 

Darıca Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde ne gibi projeleri olacak?


-Kule projemiz var. Kule projesi Darıca’nın marka bir projesi olacak. Teleferik projesi olacak. Darıca’yı bir marka şehir yapma anlamında bir şeyler yapacağız.

 

OSB’LER OKUL YAPSIN


Gebze Ticaret Odası’nın yaptığı birçok çalışmaları var. Siz bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?


-Gebze Ticaret Odası sosyal projeler anlamında metronun ve üniversitenin gelmesi için destek veriyor. Bu konuda destekliyoruz. Ticaret odası okul yapmak yerine bunu OSB’lere yaptırabilir. Hatta bunu yaptırmaktan ziyade bunun için bir kanun veya bir düzenleme yapılmalı. Yeni bir OSB yapılıyorsa bu OSB içerisinde bir okulu olmalı. Bütün sanayicilerin en büyük sıkıntısı ara eleman sıkıntısı. Ara eleman bulamayan sanayici bunun için kendi okulunu kendisi yaparak bu sorununu çözecek. Kendi okulunu yapan sanayici okulundaki öğrencinin stajını kendi fabrikasında yaptırtacak. Böylece ara eleman sıkıntı kalmaz. Gebze Ticaret Odası Türkiye’de ilk 10 odadan biri ancak biz odamızın gücünün farkında değiliz. Nail Çiler Gebze’ye daha çok şeyler katabilir.

 

7 Haziran seçimlerini ve partinizin milletvekili listesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


-Liste güzel. AKP’nin adam aramak gibi lüksü yok. Burada sadece zamanı geldiği zaman AKP’de insanların emeğinden faydalanılıyor. AKP’de belli kişilerin dışında çok kişinin gittiğini, yerlerinin, koltuklarının değiştiğini görüyoruz. AKP kurulduğundan beri yenilikçi olan bir parti. Diğer partilerde liderler hep aynı. Daha önce Anavatan Partisi’ndeydik. Şuan partimizden memnunuz. Bu seçimlerde ciddi bir oy alacağız. HDP’nin barajı geçip geçmeyeceği kilit olacak. Bence HDP barajı geçemeyecek. MHP oylarını biraz artıracak. CHP’den HDP’ye oylar gidecek. AKP yüzde 43 altına düşmez.

 

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI


Darıca Emniyet Asayiş ve Trafik Hizmetlerini Destekleme ve Yardımlaşma Derneği Başkanısınız oradaki çalışmalarınız nasıl gidiyor?

-Bu dernekteki başkanlığı da iki ay oldu devraldık. Ahmet Alemdar yaşlandığı için bu görevi bıraktı. Bizler de genç bir kadro kurmak istedik. Orada da rutin olarak toplantılarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta bugüne kadar hiçbir derneğin yapmadığı bir etkinlik yaptık. Emniyetteki tüm polisler ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldik. Darıca’da emniyette çok ciddi bir personel eksikliği var. 170 bin nüfus var 170 tane polis var. Bu nüfus sürekli de artıyor.

 

Darıca Gençlerbirliği’nin de yönetimindesiniz kulüpteki çalışmalar ne durumda?


-Özcan Dal’ın başkanlığında güzel bir ekip kuruldu. Darıca belediye başkanımız Şükrü Karabacak’ın da ciddi destekleri var. Deplasmandaki tüm maçlarına gidiyorum. Play Off’a kaldık. Üç maç sonrasında inşallah ikinci lige adım atacağız. Darıca Gençlerbirliği’nde benim için birinci, ikinci ligde olmasından ziyada Darıca Gençlerbirliği’nde Darıca’da oturan kaç genç oynuyor ona bakıyorum.


Bizim Kocaeli


Geri Dön