08 / 05 / 2024

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...



1- Darphane Altın Sertifikası nedir?

Her biri 0,01 gram altına eşit olacak şekilde vadesiz olarak ihraç edilen 0,995 saflıkta sahibine Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan izahname kapsamında fiziki altına dönüşüm imkanı sağlayan sertifikadır.


2- Darphane Altın Sertifikalarını nasıl alınır, nasıl satılır?

Darphane Sertifikaları Borsa İstanbul'da ALTIN.S1 koduyla hem alınıp hem de satılabilir. Yatırımcılar pay piyasasında işlem yapmaya yetkili herhangi bir aracı kurumdaki yatırım hesaplarından alım satım yapabilir.

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

3- Darphane Altın Sertifikaları'ndan en az kaç tane, en çok kaç tane alınabilir?

Sertifikalarda verilebilecek en küçük emir adedi 1 sertifika, tek seferde verilebilecek en büyük emir ise 1 milyon liradır.


4- Darphane Sertifikaları alım satımında masraf oluyor mu?

Darphane Altın Sertifikaları'nın alım-satımı, transferi, fiziki dönüşümü ile ilgili yatırımcılar aracı kurumlara komisyon ödemeleri gerekebilir.

5- Darphane Altın Sertifikaları fiziki altına dönüştürülebilir mi?

Darphane Sertifikaları sertifikaların ilk ihraç tarihinden 4 ay sonra yani 21 Mart 2023 yılından itibaren fiziki altına dönüştürülebilecek.

Darphane Altın Sertifikaları alım gerçekleştirildikten hemen sonra satış yapılabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön