16 / 05 / 2024

Darphane'nin altınları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Darphane'nin altınları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı. İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifika Borsa İstanbul’da arz edilirken yatırımcılar fiziki olarak da altını teslim alabilecekler.



YATIRIMCININ EN GÜVENLİ LİMANI ALTIN

Altının yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak gören Zaman, sözlerine şu şekilde devam etti: : “Bununla beraber (altın) çoğunlukla kökeni ithal bir yatırım aracı noktasındadır. Bu nedenle amacımız büyük ilgi gören bu yatırım aracını mümkün olduğu kadar menkulleştirerek, ekonomiye katkısını daha yüksek hale getirmektir.”

Zaman, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından bundan sonra da yeni ve inovatif ürünler geliştirmeyi sürdüreceğini belirterek  “Önümüzdeki günlerde Darphane’nin yeni inovatif ürünlerle, özellikle altına dayalı yeni ürünlerle yakın bir sürede tekrar karşınıza çıkacağını biliyorum” dedi. 

Darphane nin altınları Borsa İstanbul da işlem görmeye başladı!  

“İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifikayı Borsa İstanbul da yatırımcıların işlem yapabilmeleri için arz ediyoruz.

Yatırımcılar, Borsa İstanbul da oluşan emtia pazarında sahip oldukları altının alım satımını yabilecekle, gibi  istedikleri zaman da sahip oldukları sertifikaları fiziki altına dönüştürüp Darphane’den alabilecekler. Böylece yatırım amacı olarak kullanılan altın, yatırımcısına istediği zaman alma satma ve fiziki olarak tekrar sahiplenme imkanı verecektir.

Darphane nin altınları Borsa İstanbul da işlem görmeye başladı!  

Yatırımcılar, Darphane Altın Sertifikası projesi sayesinde fiziki alım satıma kıyasla Borsa İstanbul Pay Piyasasında hızlı nakde dönüşüm, alım-satım fiyat farkının düşük olması, çalınma riskinin olmaması ve bununla birlikte vergi muafiyeti gibi önemli avantajlara sahip olacaktır.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön