16 / 05 / 2024

Darphane'nin altınları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Darphane'nin altınları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı. İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifika Borsa İstanbul’da arz edilirken yatırımcılar fiziki olarak da altını teslim alabilecekler.



STOPAJ ORANI SIFIR...

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise konuşmasında altın sertifikasının avantajlarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Yatırımcılarımız, pay piyasasında hisse senedini alıp sattıkları gibi, altın sertifikasını da alıp satabilecekler.

Darphane nin altınları Borsa İstanbul da işlem görmeye başladı! 

Yatırımcılarımız altın sertifikasının karşılığı olan altınların saklama maliyetlerine katlanmayacaklar. Çünkü altınlar Darphane tarafından saklanacak. İsterlerse altın sertifikasının karşılığı olan altınları Darphaneden fiziken teslim alabilecekler.

Altın sertifikası, 1 gram altının yüzde biri değerinde, yani küçük parçalar halinde alınıp satılabildiği için her bütçeye uygun bir üründür. Altın sertifikasından elde edilecek kazançlar için stopaj oranı sıfırdır.”

Altın kan kaybetmeye devam ediyor! Yatırımcılar şaşkın! Elinde 1 gramı bile olan acil baksın! Güncel altın fiyatları

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar bugün yarın bu seviyeyi görecek! En yüksek rakam verildi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın bir anda 50 lira artacak! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön