02 / 05 / 2024

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!



DASK'TAN YENİ UYGULAMA!

DASK tarafından yeni uygulama açıklandı. Bu uygulama sayesinde depremde hasar gören konutlar için, e-Devlet üzerinden kolayca alınabilen belgeler kurumun internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden yükleyen sigortalıların taminat ödemeleri sadece 72 saat içinde yapılacak.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, yaşanan depremler sonrası ilk günden beri hızla çalışmalarını sürdürdüklerini, Türk Reasürans olarak, DASK'ın teknik işleticiliğini devraldıkları günden itibaren kurumu daha ileriye taşıyacak çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara da devam edeceklerini belirtti.

DASK tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Eren, DASK'a duyulan güvenin en temel unsurlarından birinin, sigortalılara tazminat ödemelerinin hızla sağlanması olduğunu söyledi.   Bu sebeple bugüne kadar çalışmalarının her zaman ülkemizde meydana gelebilecek büyük bir depremi göz önüne alarak yaptıklarını belirtti. 

Bu sayede meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra süreçlerin kesintisiz yönetildiğini ve hasar ödemelerinin hızla yapıldığını vurguladı. 


Geri Dön