02 / 05 / 2024

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!



HAFİF HASARLI KONUTLARIN ÖDEMESİ 72 SAAT İÇİNDE YAPILACAK!

Selva Eren, geçen hafta ağır ve orta hasarlı konutlar için "avans ödemesi" başlattıklarını söyleyerek, bugün itibarıyla da hafif hasarlı yapılar için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Eren, bugün itibarıyla 362 bin 646 hasar ihbarının yüzde 80'ini oluşturan hafif hasarlı konutlar için yeni bir süreç başlatıldığını söyleyerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı raporunu, kimlik belgesini ve güncel tapu belgesini web sitesi ve e-Devlet üzerinden ileten sigortalıların, tazminat ödemelerinin 72 saatte gerçekleştirilceğini açıkladı.

DASK tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!
DEPREM SONRASI GÜNLÜK POLİÇE ÜRETİMİ ARTTI!

Deprem sonrası günlük poliçe üretiminin yüzde 55 arttığını bildiren Eren, bu artışların bize olan güvenin göstergesi olduğunu belirterek, tüm vatandaşların Zorunlu Deprem Sigortası ile konutlarını güvence altına almalarını, süresi dolan poliçelerini yenilemelerini ve eski tarifeden yapılmış poliçeleri zeyilname yaparak teminatlarını güncellemeleri gerektiğini hatırlattı.

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

Geri Dön