02 / 05 / 2024

Datça Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 22 milyon TL!

Datça Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 22 milyon TL!

Datça Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı. Belediye toplantı salonunda geçen Salı günü saat 09.30'da gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Gürsel Uçar başkanlık yaptı.



Gündemin 1. maddesinde, 2016 yılının analitik bütçesi görüşülerek, karara bağlandı. . Oybirliğiyle kabul edilen bütçe, 22 milyon lira olarak belirlendi. Datça Belediyesinin 2016  yılı Analitik Bütçesi Gider 22.000.000 TL, Gelir Bütçesi 22.000.000 TL olarak ayrı ayrı  oya sunuldu, yapılan oylama sonucu gelir ve gider bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesinde, Kızlan Mahallesi Kızlanaltı Kesimi 2.Etap 18.madde uygulamasının etaplara 'Kızlan-Emecik' olarak ayrılması konusu görüşüldü. II.Etap 18.Madde düzenleme sahası sınırlarının Kızlan ve Emecik Mahallelerinin bir kısmını kapsadığı, yaklaşık olarak 80 hektarlık bir alanı kapsaması nedeniyle ortaya çıkan uygulama sorunlarının giderilmesine yönelik olarak; düzenleme sahasının mahalleler bazında iki alt parçaya ayrılmasının öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, Emecik Mahallesinde yer alan parselleri kapsayan, mal sahipleri tarafından Belediyeye sunulan dilekçe örneklerine dikkat çekilerek plan değişikliği talep edildiği kaydedildi.Kızlanaltı Mevkii II.Etap 18.Madde uygulaması düzenleme sahasının iki etaba ayrılması için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesine, Plan değişikliği talebinin İmar komisyonu tarafından görüşülmesi için komisyona havale edilmesine,  oybirliği ile karar verildi. 

Gündemin 3.maddesinde, Cumalı Mahallesi 268 ada 15 parselde satın alma talebi konusu görüşüldü. Söz konusu parselde 6303.90 m2 lik zeytinlik niteliğindeki parselin satışı konusunun İmar komisyonu tarafından görüşülmesi için komisyona havale edilmesine, İmar komisyonu tarafından incelendikten sonra meclisce değerlendirilmesine  oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 4.maddesinde, Mesudiye Mahallesi 104 ada 205 parselde satın alma talebi konusu görüşüldü. Söz konusu alan yol niteliğinde olduğundan  satın alma talebinin reddine oybirliği ile karar verildi.

 Gündemin 5.maddesinde, Tarifeler ve Harçların tespiti  konusu görüşüldü.

Tarife  ve Harçların   plan ve bütçe komisyonu tarafından görüşülmesi için komisyona havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.

Oturuma aynı gün saat  11:15'te   başlanmak üzere ara verildi.

Gündemin 6.maddesinde, Tarife ve Harçlar ile ilgili Plan  ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

5281 sayılı kanun gereğince değiştirilen tarife ve harçların 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanması hususu oya sunuldu, yapılan oylama sonucu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.  

Bir sonraki meclis toplantısının 1 Aralık 2015 Salı günü saat 09:30'da  yapılmasına oybirliği ile karar verildi.

Gündem de görüşülecek başka konu kalmadığından oturuma son verildi.




Muğla Gazete Milas 


Geri Dön