28 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi kabul edildi!

Çekmeköy Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi kabul edildi!

Çekmeköy Belediyesi Ekim Meclisi’nin üçüncü birleşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Selamet Aygün başkanlığında toplandı. 7 maddenin gündeme alındığı toplantıda Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi de görüşüldü.




Çekmeköy Belediyesi Ekim Meclisi’nin üçüncü birleşimi Meclis Birinci Başkan Vekili  Selamet Aygün başkanlığında toplandı. 7 maddenin gündeme alındığı toplantıda Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi de görüşüldü.

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2016 yılı için 185 milyon olarak bütçe ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Poyraz, “2009 yılında 30 milyon olan bütçemizi 2016 yılında 185 milyona çıkardık.  Bu büyümede çalışanlarımızın ve meclis üyelerimizin katkısı çok büyük.  Bu süreç içinde kamuya, devam eden işlerdeki vadeli borçlanmalar dışında hiçbir borcumuz yok. Baktığımızda gelir gider dengeleri arasında bir açıklık yok. Bir belediyenin en büyük geliri imar kalemidir. Kentsel dönüşüm yasasından sonra bu kalemimizde büyük düşüş yaşandı. Belediyelerin diğer bir gelir kalemi de arsa satışları. Bizim belediyemizin 7 yıllık hizmet süresince arsa satışlarından elde ettiği gelir yok denecek kadar az. Bu dezavantajlara rağmen bütçemizin bu rakama gelmesi ve büyük yatırımlara imza atabiliyor olmamızdan dolayı mutluyum,” dedi.



 

Başkan Poyraz, “Performans programında da bahsettiğim gibi eğitim alanındaki büyük yatırımlar, kültürel ve sosyal alanda büyük projeler hazırlıyoruz. Çekmeköy için elzem olan tüm çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz,” dedi.


Muhalefet adına söz alan Kenan Yıldırım’ın proje önerilerini sunmasının ardından oylamaya geçildi.

 

Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Birleşimin sonunda tekrar söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bütçe tasarısına destek verenden de, muhalefet edenden de Allah razı olsun diyerek, birim müdürlerine, başkan yardımcılarına, çalışanlara ve meclis üyelerine teşekkür etti. 



Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön