11 / 05 / 2024

Davut Doğan Kimdir?

Davut Doğan Kimdir?

Davut Doğan kimdir? Davut Doğan’ın mesleği nedir? Davut Doğan hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



DAVUT DOĞAN KİMDİR?

Davut Doğan, 1960 yılında Çanakkale’nin Biga ilçesinde dünyaya geldi.

DAVUT DOĞAN EĞİTİMİ!

Davut Doğan, ilk ve orta öğrenimini Biga’da okuduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra da eğitimine İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde devam ediyor.

DAVUT DOĞAN İŞ HAYATI!

Davut Doğan, 1986’da devlet memurluğu yapıyorken, istifa etti ve 1987 yılında kardeşleri ile birlikte Doğtaş A.Ş.’yi kurdu.

  • 1988 yılında şirketin üretim tesisini kurdu sanayiciliğe adım attı.
  • 2011 yılına gelindiğinde ise ülkemizin en eski mobilya markalarından biri olan Kelebek Mobilya’yı bünyesine kattı.
  • Doğyap şirketi ile inşaat sektörüne de adım atan Davut Doğan, 2017 yılında ise alternatif enerji üretimi konusunda yatırımlar yapma hedefiyle Biotrend Enerji şirketini kurarak dört farklı sektörü holding içine katmıştır. 2021 yılında halka açılan Biotrend Enerji Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan yatırım alan ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne de imza atmıştır.
  • Doğan, 19992009 yılları arasında Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüttü. 2003 yılında Türkiye’deki markalı mobilya üreticilerini tek çatı altında topladı ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’ni kurmuş oldu, bir süre Dernek Başkanlığını da yapmıştır. DOĞANLAR MOBİLYA GRUBU İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Davut Doğan, aynı zamanda Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi de olmuştur.
  • 2002 ile 2005 yıllarında ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Girişimcilik” derslerini de vermiştir. 2005 Yılında Dünya Girişimcilik Yarışması’nda “Türkiye Finalisti” olmuştur.
  • 2007 yılında ise Millî Verimlilik Merkezi tarafından “Yılın En Verimli İş Adamı” olarak seçilmiştir. Davut Doğan’ın “İzdüşümü” “İzlenimler” bununla beraber “İşte Tecrübelerim” adlı üç kitabı bulunmaktadır.

Geri Dön