27 / 04 / 2024

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...



Geçen haftalarda Düzce’de meydana gelen ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 5.9 olarak ölçülen deprem, olası Marmara depremi başta olmak üzere doğal afetlere karşı bir uyarı niteliğine dikkat çekiyor. Bu kapsamda daha çok altyapı yatırımı yapılması ve konutların kentsel dönüşüm ihtiyacının karşılaştırılması gerektiğine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık ise 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığına dikkat çekti.

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir depremin yol açabileceği kayıpların önüne geçmek üzere Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projeleri hızlandırılıyor. Böylece Türkiye genelinde 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturduğu belirtilirken, şu ana kadar 81 ilde 3 milyon 200 bin konut yenilendi ve 6.6 milyon ev ve işyerinin de denetimleri sona erdi. 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü ise hala devam ediyor.

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşümün, yapı stokunu çalışmaları devam ederken diğer yandan kentlerimizdeki yaşam kalitesini artırarak ekonomiye olumlu katkılar sunulabilecek bir uygulama olduğuna değinen ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık Kurucusu ve KENTSEV Vakfı Kurucu Üyesi Şehir Plancısı Murat Ayan, konuya ilişkin "Kentsel dönüşüm, sadece binaların yenilenmesi olarak görülmemelidir. Çünkü kentsel dönüşüm, yapıları afetlere karşı daha dayanıklı hale getirirken, aynı zamanda kentsel altyapının düzenlenmesini, kamusal hizmetlerden en iyi şekilde faydalanılmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra mevcut yaşam kalitemizi artırmak için değişime kapı aralıyor" değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön