01 / 09 / 2024

Dedeman Gaziantep Hotel Nisan'da hizmette

Dedeman Gaziantep Hotel Nisan'da hizmette

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 6. büyük kenti olan Gaziantep'te yapımına 3 yıl önce başlanan beş yıldızlı Dedeman Gaz



 

 

Türkiye'nin en yaygın uluslararası otel zincirine sahip olan Dedeman Otelleri, turizm alanındaki yatırımlarının bir yenisini Gaziantep'te tamamladı.

 

Dedeman Hotel, Gaziantep'te büyük ölçekli şirketleri ve organize sanayi bölgesiyle iş dünyasının gelişen merkezine, kaliteli hizmeti, Life Style SPA, Yüzme Havuzu, Gece Kulübü, nezih ortamı ile şık bir lokanta olan La Luna Restaurant'ı sunuyor.

 

Nisan ayında hizmete girecek otelde 27'si süit, 1'i kral dairesi olmak üzere toplam 186 oda bulunuyor.

 

Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş Akdeniz Bölge Müdürü Tayfun Döşkaya  yaptığı açıklamada, Dedeman Gaziantep Hotel ve Convention Center'ın üstün mimari, teknik yapı ve donanımı ile bin kişilik balo salonu, 250 kişilik toplantı salonu ve 8 adet workshop ile Gaziantep'in en büyük oteli olarak misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirildiğini söyledi.

 

1 Nisan 2009 tarihi itibarı ile Dedeman Gaziantep otelini hizmete açmayı planladıklarını, konumu itibarı, gerek oda standartları, toplantı salonları, VIP hizmetleri ile şehre farklı bir güzellik katacaklarına inandıklarını ifade eden Döşkaya, "Gaziantep Dedeman markete yeni bir uluslararası marka olarak giriyor.

 

Biz ilk yılımıza tanıtım yılı olarak bakıyoruz. Gerçek beklentilerimiz ise 2010 yılı için olacak. Bu yılı işbaşında eğitim olarak göreceğiz. Personelin hizmet standardını yükseltmek, tesisi iş dünyasına ve turistik seyahat edenlere tanıtmak amacı ile tanıtım yılı olarak planlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Dedeman Gaziantep Hotel ve Convention Center Genel Müdürü Koray Öztürk de, Gaziantep'te yaptıkları pazar araştırmasında otelin dört gözle beklendiğini, bu otelin bölgenin standartlarına katma değer katacak aktivitelerin sunulduğu farklı bir merkez olacağını ifade etti.

 

Büyük konuşmak istemediklerini ancak, Ankara'dan bu bölgeye uzanan çanakta Dedeman Hotel Gaziantep'in uluslararası kalitede ve son teknolojinin kullanıldığı bir otel olduğunu anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dedeman otelleri içerisinde önemli bir yere sahip olacak. 3 ayrı kısma

bölünebilen bin metrekarelik balo salonu, değişik büyüklükteki toplantı salonları, 180 kişilik ana restoranı ve roof barı bulunacak olan otel, hizmete girmesiyle birlikte hem Gaziantep'e hem de bulunduğu bölgeye yeni bir çehre kazandıracak. Kapalı yüzme havuzunun bulunacağı otel, fitness ve sağlık merkezi ile de Gazianteplilerin hizmetinde olacak. Tam anlamıyla akıllı bir bina. Tek

merkezle aydınlatma, ısıtma, enerji, soğutma sistemleri, televizyon kontrol

edilebiliyor. "Öztürk, personel sayısının 140 olduğunu ancak, zincirleme tedarik ile

bölgede çok sayıda insana iş imkanı sağladıklarını belirtti.

 

-33 MİLYON AVROLUK YATIRIM-

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde Kahramanmaraş-Adana kara yolu kavşağında bulunan Dedeman Gaziantep Hotel and Convention Center'ı yaptıran Gaziantepli işadamı Erdoğan Süyür, yapımına 2006 yılında başlanan otel inşaatının tamamlandığını, 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren oteli Dedeman grubunun işletmeye alacağını söyledi.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük otelini inşa ettiklerini, 23 katlı  görkemi ile Gaziantep'in en yüksek binası unvanına da sahip olduğunu anlatan Süyür, şöyle konuştu: "Yaptırdığımız otel daha çok iş dünyası ve turistik seyahat amacı ile ilimize gelen insanlara hitap edecek. Otelde uluslararası tüm yenilikler kullanıldı. 33 milyon Avroya mal olan oteli 37 bin 500 metrekare alana sahip, kapalı alan ise 10 bin 200 metrekare. Marka şehrimize marka zincir bir oteli

kazandırdığımız için mutluyuz. Gaziantep Dedeman'ın hizmete açılmasıyla birlikte

şehirde yaşanan otel sıkıntısı büyük ölçüde giderilmiş oldu." Süyür, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Gaziantep'in tüm medeniyetlere ev sahipliği yaptığı için bunu anlatan bir kompozisyonu 66 metre uzunluğunda duvara da yerleştirdiklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön