03 / 05 / 2024

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte verilen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün..





Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor.


Yasa gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Ancak 5 seneden sonra satılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç vergilendirilmiyor.


Vergi takvimine göre, değer artış vergisi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor. Buna göre 2016 yılı değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün.


Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler de ayın 25'ine kadar veriliyordu. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile bu süre de 31 Mart'a kadar uzatılmıştı.


Buna göre bugün hem değer artış vergisi beyannamesinin verilmesi hem de değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor.


Vergi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.




Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön