04 / 05 / 2024

Demir fiyatlarını düşüren dalga! Son 15 ayın en dip noktasını gördü

Demir fiyatlarını düşüren dalga! Son 15 ayın en dip noktasını gördü

Demir fiyatları son 15 ayın en dip seviyesini gördü. Dalian'da demir cevheri Çin'den talebe ilişkin gelen kötümser görünümle, üst üste beşinci gün de düşerek iki haftanın en düşük seviyesini geçti.



PİYASADA SON DURUM

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, erken işlemlerde 30 Mayıs'tan beri en düşük seviye olan 864 yuan/tona düştükten sonra sabah işlemlerini yüzdde 1,9 düşüşle 873 yuan/tondan kapattı.

Singapur Borsası'nda, Temmuz vadeli kontrat, yüzde 3,5 artarak 134 dolar/tona çıktıktan sonra TSİ 08.15'te yüzde 0,3 artışla 129,85 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian'da koklaşabilir kömür yüzde 4,8 ve kok kömürü yüzde 5 ile keskin düştü.

Analistler, çelik stokunun arttığını ve fiyatların düştüğünü belirterek spot inşaat demiri fiyatının 15 ayın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,3, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,9 düştü.

Paslanmaz çelik yüzde 0,3 yükseldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön