01 / 05 / 2024

Deniz Müzesi bugün kapılarını açıyor!

 Deniz Müzesi bugün kapılarını açıyor!

Beşiktaş'ın sembollerinden biri haline gelen Deniz Müzesi altı yıllık restorasyonun ardından bugün kapılarını açıyor. Deniz Müzesi'nde 20 bin eser ve 20 milyon belge yer alıyor...



Beşiktaş'ın sembollerinden biri haline gelen Deniz Müzesi altı yıllık restorasyonun ardından bugün açılıyor. Müzede dünyanın batmadan, bozulmadan muhafaza edilmiş, en eski kadırgası olan 17. yüzyıl sonunda yapılmış kadırganın da aralarında yer aldığı 20 bin eser ve 20 milyon belge bulunuyor. 


1897'de Kasımpaşa'da faaliyete başlayan müze, 1948'de Dolmabahçe Sarayına, 1961'de ise Beşiktaş'taki binasma taşındı. Türkiye'nin en eski müzelerinden olan müze hakkında Deniz Müzesi Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Erbaş, "Amacımız buranın bir buluşma noktası olması ve herkes tarafından ziyaret edilmesi," dedi. Müze, Deniz Tarihi Arşiv Müdürlüğü, Deniz İhtisas Kütüphanesi ve Piri Reis Araştırma Merkezi olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Kapsamlı bir resim koleksiyonuna sahip müzede İvan Ayvazovski ve Diyarbakırlı Tahsin'in aralarında bulunduğu çok sayıda önemli sanatçının eserleri de yer alıyor. Fatih Erbaş, müzenin belli periyodlarda bu sanatçıların eserlerini sergileyeceğini, ilk olarak da 18. yüzyılda yaşamış ressam Mıgırdiç Melkon'un eserlerinin sergilenmekte olduğunu belirtti.



Milliyet 


Geri Dön