29 / 04 / 2024

Denizli Tavas'taki eski devlet hastanesi binası meclis gündeminde!

Denizli Tavas'taki eski devlet hastanesi binası meclis gündeminde!

Denizli'nin Tavas ilçesindeki eski devlet hastanesi binasının durumu hakkında CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 3 sorudan oluşan yazılı soru önergesi hazırladı..



Denizli Tavas taki eski devlet hastanesi binası meclis gündeminde!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Tavas ilçesindeki eski devlet hastanesi binasına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Basmacı önergesinde "Denizli İli Tavas İlçesinde Ağustos 2016 döneminde 101 yataklı yeni devlet hastanesi açıldıktan sonra, yıllardır hizmet veren eski devlet hastanesi atıl duruma düşmüştü. Yeni devlet hastanesinin açılmasının üzerinden yaklaşık olarak 5 ay geçmesine rağmen,eski hastane ile ilgili hastaneyi koruma konusunda herhangi bir girişim yapılmadığı gibi camlarının kırıldığı binanın tahrip edildiği yönünde basında haberler yer almaktadır.


Eski devlet hastanesi geçmişte bölgede bulunan binlerce halka hizmet vermesi ve milli servet olması sebebi ile bazı kişi ve kişiler tarafından tahrip edilmesi Tavas Halkını oldukça üzmüştür." diyerek 3 soru sordu.


Basmacı'nın soruları

Soru 1-Eski Tavas Devlet Hastanesine saldıran binaları tahrip eden kişiler yakalanmış mıdır? 


Soru 2-Binaya muhtelif zamanlarda saldıranlar yakalandı ise kaç kişiden oluşmaktadır?


Soru 3-Binayı tahrip etmemeleri için güvenlik kurumu olarak ne tür önlemler almaktasınız?




Geri Dön