06 / 05 / 2024

Denizli Teleferiği açıldı!

Denizli Teleferiği açıldı!

Denizli’nin üzerindeki tozu kaldırdıklarında altından birçok güzelliğin çıktığını söyleyen Zeybekci, “Denizli vizyon kent olacak demiştik. Söylediğimiz her şeyi yerine getirmenin güzelliklerini yaşıyoruz” dedi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Denizli Belediyesi tarafından 38 milyon lira harcanarak 1.5 yılda tamamlanan teleferiğin açılışını yaptı. 2004 yılında yola çıkarken "yapacaklarımıza onların hayali bile yetmez" dediklerini hatırlatan Zeybekci, o tarihten itibaren hayalini kurdukları her şeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. 2004'te Denizli'nin Dinar'a, Buharkent'e, Nazilli'ye özenen bir kent olduğunu kaydeden Zeybekci, "Denizli vizyon kent olacak demiştik. Söylediğimiz her şeyi yerine getirmenin güzelliklerini yaşıyoruz" dedi. 


10 milyon turist hedefleniyor 


Denizli'nin üzerindeki tozu kaldırdıklarında altından birçok güzelliğin gün yüzüne çıktığını anlatan Zeybekci, Denizli'ye yılda 10 milyon konaklamalı turist çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Zeybekci, "10 milyon turistin ağırlandığı bir şehir hayal ediyoruz. Şu an 2 milyon turist geliyor ama şehirde kalmıyor. Pamukkale'den dönüyor. Yüksek standartlarda oteller ve tesislerin olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


"İki şeyde çok kararlıyız" 


63. hükümetin iki konuda çok kararlı olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise bunlardan birinin 1 Kasım'da halkın önüne sandığı getirmek, diğerinin de hizmetleri aksatmadan sürdürmek olduğunu bildirdi. Terörün belinin kırıldığını, kafasının gövdesinden ayrıldığını belirten Topçu, "Ayrılan kafa da kuyruk da ayrı ayrı ezilecek. Kendimizi ne şekilde ifade ediyorsak edelim, biz hep birlikte büyük bir Türkiyeyiz. 1 Kasım seçiminde ülkemiz siyasal açıdan İstiklal Savaşı'nda" diye konuştu. 


Hazırlıksız vaat de bulunmadık'


Gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorusuna yanıt veren Zeybekci, "Biz asgari ücret olarak bin 300 lira vereceğimizi söyledik. Ekonomimizin yapısal dengelerini bozmadan, özel sektörü de mağdur etmeden bu ücretler verilecek. Tüm ekonomik tedbirleri aldık. Başkaları gibi tabansız, hazırlık olmadan, hamasetle bu vaatlerde bulunmadık. Millet neye inanacağını iyi bilir" dedi. Suriye sınırında düşürülen insansız hava aracı ile ilgili de konuşan Zeybekci, aracın ajanlık için kullanıldığını söyledi.


Yazıcıoğlu Caddesi açıldı


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Denizli Belediyesi tarafından 2010 yılında helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği caddenin açılışını yaptı. İki bakan daha sonra Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nca alınan 760 bisikleti okullara dağıttı. Merkezefendi Belediyesi tarafından yaptırılan 12 halı sahanın da açılışı yapıldı.


Yeni Asır


Geri Dön