07 / 05 / 2024

Denizli turizmine havaalanı engeli!

Denizli turizmine havaalanı engeli!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi 'nce düzenlenen Turizm Otelcilik ve İnşaat Sektör Kurulu toplantısında Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi'nce düzenlenen Turizm Otelcilik ve İnşaat Sektör Kurulu toplantısında Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği eski Başkanı ve Colossae Otel Genel Müdürü Şeref Karakan, havaalanı sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Karakan, otellerin 1996-1997 yıllarından itibaren Pamukkale'deki travertenlerin olduğu bölgeden Karahayıt'a doğru bir kayma yaşandığını belirterek otel sayısı ve yatak kapasitesinin her geçen gün artmasına rağmen ziyaretçi sayısında düşüş olduğunu dile getirdi. Karakan, "Bölgede konaklama süresinin artırılamamasının en önemli nedenlerinden biri de havalimanının uzak olması ve charter uçaklarına izin verilmemesi. Hava koşulları nedeniyle iniş-kalkış yapılmama riskinden dolayı farklı şehirler tercih ediliyor. Havalimanı konusunda uzun süredir talepler iletiliyor, fakat siyasi iradenin bu konuda onay vermesi gerekiyor" dedi. 

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz ise inşaatta son yıllarda yaşanan hızlı gelişimin balon riski taşımadığını, Türkiye'de sadece nüfus artışı nedeniyle ortaya çıkan yıllık ihtiyacın 500 bin konut seviyelerinde olduğunu belirtti. 


Yeni Asır


Geri Dön