20 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde 1366 hazır giyim firması 70 ülkeye ihracat yapıyor!

Deprem bölgesinde 1366 hazır giyim firması 70 ülkeye ihracat yapıyor!

Dünyaca ünlü markalar bölgeye destek için siparişlerini artırmak isterken, yüzde 70'e ulaşan kapasitenin yükselmesi için daha fazla çalışana ihtiyaç var. Tekstilcilerin en büyük sorunu ise üretim maliyeti ve düşük katma değer.



 

Deprem bölgesinde 1366 hazır giyim firması 70 ülkeye ihracat yapıyor!

2023 İHRACAT HEDEFİ 13 MİLYAR DOLAR

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz, “Tekstil sektörü 2022 yılını 12,9 milyar dolarlık ihracatla geride bıraktı. Dünyanın en büyük beşinci, AB’nin ise en büyük ikinci tedarikçisiyiz. 2023 yılının ilk 5 ayında ise 4,9 milyar dolar ihracat yapıldı. Yıl sonunda 13 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek istiyoruz. Tekstil sektörümüzü üretim maliyetleri olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle enerji maliyetleri firmalarımızın üretimlerini durduracak noktaya getirmişti. Bu durumu bakanlığa ilettik. Yapılan iyileştirmelerle enerji fiyatları makul seviyelere düştü. Asgari ücret artışı da sektörümüzü olumsuz olarak etkiliyor. Rekabet için maliyetleri düşürmek zorundayız. Aksi takdirde pazar kaybederiz” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön