18 / 05 / 2024

Deprem bölgesine can suyu! Bakanlık onarsa borçlar 2 sene ertelenecek!

Deprem bölgesine can suyu! Bakanlık onarsa borçlar 2 sene ertelenecek!

Depremzedelerin SGK ve Bağ-Kur borçları ile alakalı talepler bakanlığa iletildi. Koşulların kabul edilmesi dahilinde 2 sene faizsiz ertelemenin yanında hibe desteğinin de geleceği kesin. İşte detaylar...



"HİBE DESTEĞİ DAHA ÖNEMLİ"

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hibe desteğinin borç ertelemesinden daha etkili bir destek olduğunu söyledi.

Zelzeleden etkilenen esnafın hasarlarının tespit edilmesi ve istekleri yönünde projeler geliştirilmesi hedefiyle "Deprem Bilgi Formu" oluşturduklarını söyleyen Palandöken,  şöyle açıklama yaptı:

"Web sitemiz üzerinden yayımladığımız bu forma gelen başvurulara göre esnafımızın en büyük arzusu hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 sene süreyle ertelenmesi yönünde. Esnaf ve sanatkarlarımızı tekrar ihya etmek ve ticari hayatı canlandırmak için iş yerlerine, hasar durumuna göre, hibe desteği verilmeli. Diğer yandan esnaf ve sanatkarlarımız şu anda iş yapamadığı için var olan borçların ödenmesinin olanağı yok. İş yerleri tekrar faaliyete geçene kadar kredi ve kredi kartları başta olmak üzere esnafımızın Bağ-Kur ve SSK gibi
 mevcut borçları en az 2 sene süre ile faizsiz ötelenmeli."

Deprem bölgesine can suyu! Bakanlık onarsa borçlar 2 sene ertelenecek!

VERİLER BAKANLIK İLE PAYLAŞILDI

Palandöken, sözlerine zelzele bölgesindeki esnafın emeklilik ve ilaç hakkı dahil tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için imkanlar sağlanmasını da istediklerini ilave etti.

Deprem Bilgi Formu'ndan edindikleri verileri alakalı bakanlıklarla paylaştıklarını söyleyen Palandöken, "Buna göre, zelzele bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 31,22'si az hasarlı,  yüzde 18,29'u orta hasarlı ve yüzde 50,49'u ağır hasarlı durumda. En çok başvuru yapan şehirlerimiz ise Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya oldu." dedi.


Geri Dön