29 / 04 / 2024

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.



Büyük deprem felaketinin ardından yastık altındaki altındaki altın ve döviz gibi tasarrufların bankalara yönlenmeye başladığı bildirildi.

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli büyük deprem felaketinde can kayıpları 44 bini, yaralı sayısı ise 100 bini aşarken, son tespitlere göre yüz bin civarında bina da ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi.

Ancak depremin bir başka etkisi de, özellikle Anadolu insanının yastık altında biriktirdiği altın ve döviz gibi yatırım araçlarının da enkaz altında kalmasıydı. Enkaz altından çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, daha önce bu birikimleri bankalara yatırmak istemeyen ve tasarrufunu yastık altında değerlendirmek isteyen vatandaşı da endişelendirdi. İşte bu nedenle söz konusu tasarrufların bankalara yönelmeye başladığı bildirildi.

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan, bugünkü yazısında, depremin ardından insanların servetlerini korumak için de harekete geçtiğini ve  bunda, enkaz altından çıkarılan altın, dövizlerle ilgili görüntülerin etkili olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön